Nehoda se stala krátce po 10. hodině na silnici 3. třídy. Řidič (43) osobáku nejspíš příliš šlápl na plynový pedál a v zatáčce napálil do levého předního kola domíchávače v protisměru. „Jednou z vyšetřovacích verzí nehody je nepřiměřená rychlost osobního vozu,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Vala.

Z tříčlenné posádky, kde kromě otce za volantem jely i jeho dvě děti ve věku 18 a 20 let, se dva pasažéři těžce zranili, třetí vyvázl s lehkým zraněním. Zdemolované auto skončilo mimo silnici, oba vážně zraněné museli z vnitřku vystříhat hasiči.

„Dva pacienti - muž a žena - jsou těžce zraněni. Po ošetření a poskytnutí přednemocniční péče jsme jednoho transportovali sanitkou, druhého letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno-Bohunice,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Třetí cestující skončil v ivančické nemocnici.

Šofér náklaďáku (53) vyvázl bez zranění. „Dechová zkouška neprokázala v jeho případě alkohol. U druhého řidiče vzhledem k jeho zranění bude proveden odběr krve,“ dodal policista. Silnice zůstala po dobu vyšetřovaní uzavřena.

VIDEO: Mikrospánek se podepsal pod vážnou nehodu.

Video
Video se připravuje ...

Mikrospánek zapříčinil vážnou nehodu: Ford doslova odhodil terénní auto! Youtube/ Nerwáček