„Nijak jsem nemanévroval, prostě jsem zabrzdil. Jiné řešení už by byla jen srážka s dodávkou,“ popsal situaci šofér s třicetiletou praxí. Uvnitř vozidla upadly při prudkém zabrždění dvě ženy a lehce se zranily.

Jedna z nich nastoupila s kočárkem, v němž vezla malého chlapce. „Největší strach jsem měl o mrňouska v kočárku. Byl naštěstí v pořádku, v šoku spíš byla maminka,“ poznamenal řidič.

Na adresu viníka události, který prosvištěl křižovatkou a ujížděl dál, zkušený šofér překvapivě nenadával. Tvrdí, že mohl být oslněný sluncem a červenou přehlédnout.

Video
Video se připravuje ...

Pohotový řidič autobusu zabránil tragédii Policie ČR Brno

Policie má jasno

 „Ačkoliv si viník musel být vědom svého riskantního jednání, ani nepřibrzdil a navíc z místa bezostyšně rychle ujel. Naštěstí už nyní dopravní policisté disponují několika kamerovými záznamy, kdy už pak pro ně nebude žádný problém tohoto hazardujícího šoféra zjistit,“ poznamenal policejní mluvčí Petr Vala.

Jen o dva týdny dříve přitom policie asistovala u tragické události s podobným průběhem. V Brně-Králově Poli vjel řidič osobáku z vedlejší ulice před rozjetý trolejbus. Při srážce přišel viník nehody o život.

Fotogalerie
5 fotografií