Nástup možný do dvou týdnů po splnění všech podmínek, rychlé jednání, jistota dobré práce a odpovídajícího ohodnocení. Čtveřice zatelefonovala na uvedený mobil a začali vše podle sdělených instrukcí vyřizovat.

„Poslali na kontaktní e-mailovou adresu kopie osobních dokladů a obratem obdrželi formuláře smluv o zprostředkování práce a personální služby. Za vyřízení měl každý z nich zaplatit 6700 korun a dalších padesát euro opět všichni za to, že slíbenou práci nedostane někdo jiný, ale pouze oni,“ popsala sliby neznámého zprostředkovatele policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ten s nimi komunikoval vždy telefonem nebo prostřednictvím elektronické pošty. Vážní zájemci se těšili na skvělý výdělek, proto velmi rychle odeslali vyplněné smlouvy i požadované peníze. Jakmile však virtuální inzerent hotovost obdržel, doslova se vypařil. Telefon má nedostupný a internetové stránky již neexistují.

Třicet tisíc v prachu

Zájemci o práci se proto obrátili na policii s podezřením, že naletěli podvodníkovi. Zcela neznámé osobě poslali dohromady skoro 30 tisíc korun.

„V souvislosti s tímto případem varujeme občany a nabádáme k větší obezřetnosti. Nekopírujte svoje doklady, nedávejte je ani k nahlédnutí zcela neznámým osobám a už vůbec je nikam neodesílejte. Nedávejte šanci podvodníkům a zlodějům, aby se snadno zmocnili vašich peněz,“ zdůraznila policistka.

VIDEO: Podvodníci u přepážky.

Video
Video se připravuje ...

Dva podvodníci zmátli ženu za přepážkou natolik, že jim vyplatila víc, než měla. Policie České republiky