Tvrdý se 2. prosince 2017 opět opil a s 1,5 promile usedl za volant VW Passat, který patřil jeho synovi. Řítil se po okresní silnici a ohrožoval ostatní šoféry hazardní jízdou. „Nebezpečně předjížděl, některé vozy takřka vytlačil ze silnice,“ řekl předseda odvolacího senátu Aleš Flídr.

U Těšetic Tvrdý bočně trefil protijedoucí automobil. Jen šťastnou náhodou se nikomu nic nestalo. Jenže opilec po srážce ujel a v ulicích Znojma ho museli nahánět policisté. Teprve tam jeho další děsivý kousek ukončili. „Pan obžalovaný přitom v té době čelil obžalobě kvůli ujetí od jiné nehody. Pro jeho počínání není omluvy,“ zdůraznil soudce.

Video
Video se připravuje ...

Exemplární trest pro nepoučitelného piráta silnic TV Blesk Zdeněk Matyáš

Následoval souhrnný trest odnětí svobody na 4 roky a dva měsíce vězení a zákaz řízení na osm let. Jenže pirátovi silnic se to nelíbilo a odvolal se.

Obžalovaný: Bolely mě zuby

„Policie byla v mém případě podjatá. Přiznal jsem se, ale trest se mi zdá vysoký. Je mi 61 let a přestal jsem pít alkohol,“ tvrdil obžalovaný řidič. Proč se opil a riskoval na cestě? „Bolely mě zuby, několik mi jich vytrhli.“

Soudce však svou obhajobou „vytočil.“ „Obžalovaný nemá žádnou sebereflexi, předchozí tresty pro něj nebyly poučením a nápravou, je společensky nebezpečný. Jedinou možností je jeho separace od zbytku společnosti,“ nebral si servítky soudce Flídr.

Odvolací senát proto Tvrdého žádost o snížení trestu shodil ze stolu, rozsudek je pravomocný.