V pondělí, chvilku po čtvrté ráno, se suverénně přiřítili v černé audi A6 k obchodu v Rašínově ulici, přivázali k masivní mříži lano a vytrhli ji.

Nezastavily je ani vitríny z tvrzeného skla a se speciální fólií. „Prorazili je palicí, dírou prostrčil jeden z nich ruku, a kam dosáhl, to sebral,“ řekl pro Blesk.cz muž obeznámený s vyšetřováním.

Dodržovali předpisy

Profíci v černých kuklách stačili vybrat hodinky a klenoty za 120 vteřin. Pak zase autem odjeli. Jak ukázaly kamery, snažili se být zcela nenápadní. Jeli podle předpisů a i při útěku spořádaně ukazovali blinkry směr.

Video
Video se připravuje ...

Kamerové záznamy zachytily, jak z místa činu ujíždí černé audi. PČR

„Ukradli nám pět desítek hodinek. Šli cíleně jen po nich,“ řekl pro Blesk.cz klenotník Jiří Hanák. Jeho rodina je autorizovaným prodejcem švýcarských hodinek TAG Heuer, MeisterSinger nebo Breitling.

Mají vypálenou značku

Jeden takový luxusní chronometr stojí i kolem půl milionu korun. Každé hodinky mají laserem vypálenou značku a mají i své unikátní číslo. „Takové hodinky se nedají v Evropě legálně prodat, zloději je proto berou na východní trhy nebo do Ruska, kde se snadno ztratí,“ uvedl odborník znalý poměrů.

Policie zatím gangstery nedopadla. První policejní hlídka se přiřítila ke klenotnictví za 3 minuty a 20 vteřin po ohlášení alarmu. Ani to však nestačilo, pachatelé byli v prachu.

Prokleté hodinky

Známé Hanákovo klenotnictví vybrali již 1. dubna 2015 ozbrojenci. Vtrhli do obchodu odpoledne a sebrali 40 luxusních hodinek za čtyři miliony korun. Případ není uzavřený, někteří podezřelí však sedí ve věznicích východní Evropy.

VIDEO: Zloději vybrali v pondělí nad ránem v centru Brna klenotnictví.

Video
Video se připravuje ...

Zloději vybrali v pondělí nad ránem v centru Brna klenotnictví. TV Blesk Zdeněk Matyáš