„Nad ránem došlo k čelnímu střetu osobního vozidla s kamionem. Následky nehody jsou tragické. Zemřely čtyři osoby z osobního vozidla," řekl mluvčí jihomoravské policie Petr Zámečník a dodal: „Podle předběžného šetření přejela řidička osobního vozidla na rovném úseku z nezjištěných příčin do protisměru, kde narazila do protijedoucího náklaďáku.“ Podle vyjádření ředitele jihomoravské policie Leoše Tržila pro Blesk byl příčinou nehody mikrospánek řidičky osobního vozu.

Nehoda se stala kolem půl páté ráno mezi obcemi Petrov a Rohatec, policie nyní hledá svědky. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158. Kamion i osobní auto řídily ženy.

Jeli z dovolené

Pětičlenná rodina se vracela od moře z Chorvatska, záchranáři našli ve Škodě Yeti pasy. Všechny oběti dopravní nehody jsou Češi. Zemřela mladá maminka, táta středního věku a dva chlapci - školáci.

Třetí syn, který jediný nehodu přežil, byl při příjezdu sanitky ještě při vědomí. „Lékař jej uvedl do umělého spánku. Měl mnohočetná poranění. Ve vážném stavu jej přepravil vrtulník do traumacentra Dětské nemocnice v Brně," řekla pro Blesk.cz záchranářka Hedvika Kropáčková.

Silnice je tu rovná a přehledná

Na místě tragédie zasahovali také hasiči. „Měli jsme tam dvě jednotky hasičů. Všechny lidi z osobního auta jsme vystříhali hydraulickými kleštěmi,“ řekl pro Blesk.cz hasič Petr Příkaský.

Řidičce kamionu, které vjelo osobní auto na dlouhém, rovném a přehledném úseku z ničeho nic přímo do cesty, poskytli na místě hasiči krizovou intervenční pomoc.

Černé pondělí

Nehody si v Česku v pondělí 26. srpna vyžádaly už šest mrtvých, čtyři při havárii na Hodonínsku a dva při kolizi na Havlíčkobrodsku. Bilance se tak již vyrovnala zatím nejtragičtějšímu dni letošního roku, kterým byl podle statistik policie 5. červen také se šesti oběťmi nehod.

Čtyři lidé zemřeli také před týdnem při čelní srážce dvou osobních aut u Starého Jičína na Novojičínsku. Čtyři oběti si vyžádala rovněž srážka auta s vlakem na přejezdu 14. července v Černožicích na Hradecku.

Silnice byla uzavřená

Místo tragické nehody bylo několik hodin uzavřené z obou směrů. Před 11. hodinou byla doprava uvolněna pro autobusy, za nedlouho i pro auta. Hromadná doprava nabírala až 40minutová zpoždění.

VIDEO: V neděli 25. srpna havarovala na dálnici D4 i dodávka týmu skupiny Mirai.

Video
Video se připravuje ...

Skupina Mirai po něhodě na D4 Instagram