Prkenici vytratila dívka (18) na konci června. Koupila si jízdenku, uložila peněženku do batohu, jenže po vystoupení v jedné z obcí na trase už ji nenašla.

„Byla přesvědčena, že jí musela vypadnout během jízdy, a proto ihned telefonovala dopravci. I přes okamžité předání informace řidiči skončilo pátrání neúspěšně,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Našli peněženku i zlodějku

Kriminalisté nakonec odhalili nepoctivou cestující (23), pro kterou byla na zem upadlá peněženka příliš velkým lákadlem. 

„Po předložených důkazech se sama také přiznala a odcizenou peněženku i s platební kartou a dalšími věrnostními a slevovými kartičkami vydala,“ dodala policistka. Straka zahodila občanský průkaz dívky a kartičku zdravotní pojišťovny, nejvíc ji zajímalo 1500 korun v hotovosti a platební karta.

„Na nejbližším místě se pokusila nákup zaplatit platební kartou, ale platba byla zamítnuta. Použila proto hotovost a to stejné opakovala v následujících dnech. Všechny peníze utratila pro svoji potřebu,“ uzavřela mluvčí smutný případ lidské nepoctivosti.

VIDEO: Drahý spánek. Ospalce v Brně obrali kapsáři.

Video
Video se připravuje ...

Muž usnul v brněnském parku, dva kapsáři ho dlouhé minuty šacovali. MP Brno, hudba: Pavel Hrubeš (Studio Fontána)