86letá stařenka potkala svého „pomocníka“ 29. května v Kobylisích. Nebohé staré ženě nabídl doprovod, což babička s vděkem přijala, dvojice se pak vydala k ní domů. V hlavě zdánlivého gentlemana ale celou dobu vězel podlý plán - zneužít stařenčiny důvěry a obrat ji o peníze. K jeho smůle však po cestě potkali ženinu známou, pracovnici banky. „Její klientku doprovázel neznámý muž, a to jí přišlo podezřelé. Proto seniorce nabídla, že ji doprovodí domů, následně neznámý muž z místa utekl,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Bystrá žena pak stařence poradila, aby si zkontrolovala své věci. Záhy vyšlo najevo, že si muž za „pomoc“ sám zaplatil - v její peněžence chyběla tisícovka. Úřednice pak vše oznámila policii a kriminalistům pomohla vytvořit identikit. 

Zloději je zhruba 35-40 let, má silnější postavu, snědou barvu pleti a hnědé oči. Vlasy nosí strižené nakrátko, v době činu byl hladce oholen a na sobě měl černé tričko, šedivý svetr a černé tepláky. Přes rameno mu visela černá taška se světlým vzorem, mluvil česky. „Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření z trestného činu krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži, který okradl seniorku. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie