Alkoholem znaveného mladého muže přepadl spánek na zastávce před nádražím. Poklesla mu hlava a už byl v říši snů. Co se děje s jeho kapsami a batohem, nebyl schopný vůbec registrovat. Toho využila partička čtyř mužů.

Čtyřicetiletý muž ke spícímu přisedl, z kapsy šortek mu vytáhl mobilní telefon a vydal se do Benešovy ulice. Obsluha kamer jeho trasu sledovala,“ popsala výjev na kamerách městské policie mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Zbytek partičky zůstal na místě a jeden z mladíků (18) se rozhodl, že je škoda neprozkoumat ještě batoh ospalce. Ostatní mu dělali zeď a nenechavec z ruksaku vytáhl peněženku.

Nenastoupil do vězení

Nikdo z partičky neměl ponětí, že jejich zlodějny bedlivě sledují strážníci. Ti je postupně zatkli.

Nečekané probuzení od muže zákona zažil i spící okradený. Na jeho výzvu se prošacoval a zjistil, že ze svých cenností nemá nic. „Strážníci ho uklidnili, že jeho majetek našli, a všechny čtyři muže podezřelé z trestného činu si přijeli převzít republikoví policisté. Ti ještě vzápětí zjistili, že osmnáctiletý mladík udávající nejprve falešnou totožnost je v celostátním pátrání, protože nenastoupil do výkonu trestu,“ dodala Kadrnožková.