Otrlý je především poberta, který si, kdo ví proč, oblíbil drogerie. „Postupně tak při několika krádežích odcizil zboží za téměř dvacet pět tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka. 

Kriminalistům kvůli jeho opakovaným zlodějnám došla trpělivost a v jedné prodejně si na něj počkali. Úspěch se dostavil zanedlouho. 

Odešel od soudu a hned zase kradl

„Muže, kterého do té doby znali jen z kamerového záznamu, spatřili v prodejně při akci a naživo. Jakékoli výmluvy pak už byly zbytečné,“ dodal policista.

Případ skončil i překvapením. Poberta totiž jen dva dny před poslední akcí vyfasoval u soudu trest. Bez skrupulí se ale i tak vypravil znovu do své „oblíbené“ drogerie. 

Stát mi nikdy nic nedal

Jihomoravskou metropoli brázdila křížem krádež také zlodějka (47), kterou dopadli pro změnu hned dvakrát za sebou strážníci. „Zatímco v Ivanovicích si zákaznice nabrala elektroniku v hodnotě 3475 korun, o necelé čtyři hodiny později v Židenicích měla zájem o potraviny a alkohol za 1397 korun,“ řekl mluvčí městské policie Pavel Šoba.

Zlodějnu žena hájila slovy, že „stát jí nikdy nic nedal“. V obou případech jí hlídka za majetkový přestupek vypsala pokutu ve výši deset tisíc korun.

VIDEO: Zloděj přelstil prodavačku v klenotnictví.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj přelstil prodavačku ve zlatnictví a ukradl řetízek za 40 tisíc. Policie České republiky