V Lechovicích na Znojemsku skončila rutinní kontrola náklaďáku a jeho šoféra (23) překvapením. Ten předložil potřebné doklady a podrobil se dechové zkoušce na alkohol.  

„Ta byla negativní, ale na první pohled bylo zřejmé, že jeví známky užití nějaké návykové látky. Z toho důvodu se podrobil i testu na přítomnost drog a ten byl pozitivní na pervitin. Ihned jsme mu proto zakázali pokračovat v další jízdě,“ upozornila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Bližší obhlídka vozu pak odhalila ojeté přední pneumatiky a rozbité zadní světlo.

S třemi promile žádný problém

U Podhradí nad Dyjí pro změnu skončila spanilá jízda opilce (65) ze Znojemska. V krvi mu proudilo 2,91 promile alkoholu! Řidič u sebe neměl žádné doklady, že před jízdou notně popíjel, přiznal. Hrozí mu až rok odnětí svobody, citelná pokuta a delší dobu si nezajezdí.  

Koleduje si o basu

O pobyt ve vězení „usiluje“ také nenapravitelný hříšník (26) z Blanenska. Ačkoliv mu zákaz řízení končí až v červnu, už potřetí jej přistihla policejní hlídka za volantem audi v ulicích města.

Po zastavení byl řidič vyzván k  odstranění  registračních značek z auta. „Neukázněný řidič je nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedla k případu policistka Lenka Koryťáková. Motorizovanému recidivistovi hrozí až dva roky v base. 

VVIDEO: Opilý řidič ve Znojmě nadýchal přes 2 promile.