Řidič krátce před 18. hodinou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky. Dostal smyk a v protisměru se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Fiat, za jehož volantem seděla řidička (50). Obě auta byla vymrštěna mimo komunikaci do pole,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Drogy, alkohol a bez řidičáku

Jak muž, tak i žena utrpěli závažná zranění. Řidička jim na místě podlehla, muž byl transportován vrtulníkem do nemocnice v Brně. „V evidenci řidičů jsme zjistili, že tento muž v současné době ani nesmí řídit. Městský úřad v Moravských Budějovicích mu tuto činnost v polovině letošního září zakázal na dobu dvanácti měsíců. Rozborem tělních tekutin pak vyšlo najevo, že jsou výsledky pozitivní na alkohol a marihuanu,“ upozornila mluvčí policie.  

Policisté navíc zjistili, že řidič volva jel agresivně a rychlou jízdou v kombinaci s nebezpečným předjížděním přes plnou čáru ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu již mezi obcemi Milíčovice a Citonice.

„Z toho důvodu žádáme další svědky, kteří mají tyto kritické kolizní situace zaznamenané, nechť nám informace poskytnou. Volat můžete linku 158 nebo přímo mobilní telefon znojemských dopravních policistů 724 189 025,“ dodala Drahokoupilová.

VIDEO: Tragicky skončila i tato nehoda na Slovensku, kde se předháněli cizinci z Polska.