Muž, který žije v Česku od roku 2011, se veřejně představil před třemi lety při televizní soutěži Česko Slovensko má talent. Před kamery naklusal s dvěma spoře oděnými dívkami a asistentem jako Fakír Mustafa! „Moje fakírské show jste tady ještě neviděli. Do Česka jsem přišel právě kvůli této soutěži. Je to nebezpečné,“ uvedl své představení.

Před kamerami nejdřív snědl střepy ze žárovky, zapil ji olejem a pak si probodl tváře ostrými jehlami. „Nejsem si jistý, že bych to chtěl ještě někdy vidět,“ glosoval nejprve jeho výkon porotce Jaro Slávik.

Asistovala mu Bílá

A to nebylo vše. Mustafa pak roztloukl sklo a zabořil obličej do ostrých střepů. Show stupňoval. Na břicho si položil desku s ostrými hřeby, na kterou se postavila zpěvačka Lucie Bílá. „Máme se bát?,“ ptala se před vystoupením Lucie Bílá. „Vy ne!“ opáčil válečně pomalovaný Mustafa, který se v té době živil údajně jako masér.

Ve finále si v předklonu opřel o oční důlky o dva ostré meče a nechal si na záda vylézt asistenta.

„Přinesl jste sem estetiku odpudivosti. Těším se z toho,“ ohodnotil nakonec Mustafovo vystoupení porotce Jaro Slávik. Poklonu fakírovi vysekla i Lucie Bílá. „Jste sympatický a máte okouzlující úsměv,“ řekla. „Věděla jsem, že jsem v bezpečí,“ dodala. Porota pak poslala Mustafu do dalších soutěžních kol.

Vražda z pomsty

Jenže teď ho čeká spíš než světská sláva vězeňská cela. Mustafa totiž podle policie plánoval pomocí výbušného pásu z pomsty zavraždit svou exmilenku z Brna i jejího přítele.

Chtěl zablokovat vůz exmilenky, odjet s ní na neznámé místo a natočit video, ve kterém se mu přizná k nevěře. Poté by ji usmrtil, hodlal zavraždit i soka v lásce. Přes Vídeň pak chtěl uprchnout zpět do Egypta. Jeho plány vyzradil policii muž, který mu měl obstarat všechny vražedné zbraně.

Hrozí mu 20 let

Prozradil jej komplic, který se jeho reálného plánu lekl. Mustafovi hrozí za přípravu vražd 20 let. „Kdyby přišli policajti, tak jich chtěl zabít co nejvíc, aby zemřel jako svatý voják islámského státu, aby zemřel pro Boha,“ popsal hlavní svědek TV Nova.

Momentálně čeká na soud, který začne na konci února, ve vazební cele. „Za vraždu ve stádiu pokusu hrozí cizinci až 20 let vězení,“ uvedla mluvčí soudu Eva Angyalossy.

Fotogalerie
10 fotografií