Nehoda se stala na náměstí Míru přímo v centru Vracova. Řidič vozu Škoda Superb ve vysoké rychlosti nezvládl pravotočivou zatáčku. Přes obrubník zamířil na ocelové zábradlí nad potokem. Náraz byl tak silný, že část konstrukce spadla do potoka.

„Ta zatáčka je zrádná, vynáší. Sám jsem to zažil na motorce," svěřil se jeden z kamarádů mladíků ve škodovce.

„Řidiče vytáhli z vozu místní lidé, devatenáctiletý spolujezdec ale na místě zemřel," řekla policejní mluvčí Alice Musilová.

Na místě zasahovaly i tři jednotky hasičů a dalších několik jednotek záchranářů včetně vrtulníku. "Jednoho mladého muže jsme se snažili resuscitovat, ale jeho zranění byla bohužel neslučitelná se životem. Přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit životní funkce. Druhého mladého muže jsme transportovali na chirurgii do kyjovské nemocnice se zraněními spíše lehčího charakteru," řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Zabíjel alkohol

„Dechová zkouška u šestadvacetiletého řidiče ukázala hodnotu kolem dvou promile alkoholu,“ uvedla mluvčí. Policie okolnosti nehody dál vyšetřuje.

Tragédie obcí otřásla. Kamarádi a přátelé obou mladíků na místě nehody zapalovali svíčky. „Co vím, tak někde popíjeli. Pak dostali nápad sjet na pumpu do Bzence doplnit zásoby. Blbý nápad, měli si vzít taxíka," svěřil se Blesku kamarád zemřelého.

„Normální kluci, žádní průseráři. Tohle ale byl megapitomý nápad, to se nemělo stát," dodala dívka, která přišla dopoledne na místo tragédie zapálit svíčku.

Fotogalerie
8 fotografií