„V posledních dnech jsme přijali už několik oznámení na pochybné skupiny osob, které nabízejí různé pomocné práce. Například v pondělí v části Poštorná nabídl jeden z nich (47) opravu vydlážděné cesty ženě (62). Domluvili se na ceně. Když pak pracant částečně rozebral dlažbu, začal tvrdit, že dohodnutá cena platí za každý m²,“ uvedla mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó.

Strážníci přiznávají, že v současné době řeší už několik podobných případů. „Všemi se bude zabývat přestupková komise, neboť došlo k porušení tržního řádu města. Řemeslníci navíc svou činností způsobili škodu, kde jim může hrozit až trestní stíhání. Při menší škodě pokuta,“ upřesnila Rigó.

Naprosto stejně si počínala partička falešných řemeslníků v srpnu na Hodonínsku. „Ženě tam slíbili výměnu okapů za dva tisíce korun. Když práci rozdělali, chtěli najednou 65 tisíc korun. Nešťastná paní jim vyplatila 20 tisíc a dalších pět tisíc jí vytrhli z rukou. Pak nasedli do auta a odjeli. Policisté je ale dopadli a eskortovali do policejní cely,“ sdělil mluvčí policie Petr Zámečník s tím, že podvodníci dostali od soudu podmíněné tresty a byli vyhoštěni z České republiky.

VIDEO: Podvodníci se častokrát zaměřují i na prodavače a pracovníky směnáren, kde je natolik zmatou, že dostanou více peněz, než by měli.

Video
Video se připravuje ...

Dva podvodníci zmátli ženu za přepážkou natolik, že jim vyplatila víc, než měla. Policie České republiky