Je tam miminko a vůbec se nehýbe,“ upozornili strážníky v brněnském Jundrově vylekaní lidé. Krátce před sedmou večerní si dítěte všimli i přes zatmavená skla automobilu.

Uvnitř auta byla vidět korba kočárku, v níž leželo dítě se zavřenýma očima a dudlíkem v ústech. Ani když na místo přispěchali strážníci, nebyl patrný žádný jeho pohyb, a to ani při klepání na okénko,“ upozornil mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Drama mělo ale vzápětí nečekané rozuzlení, které nakonec všechny pobavilo. „Za chvíli se totiž k vozidlu dostavil majitel, který vozidlo otevřel a všechny přítomné uklidnil. Z kočárku vytáhl panenku, která byla svým vzhledem neuvěřitelně dokonalou kopií živého dítěte,“ vysvětlil Šoba.

Nikdy nenechávejte děti a zvířata v zamčeném autě

V horkém počasí může teplota uvnitř automobilu dosáhnout až 65 °C během 10 až 15 minut. Obzvláště malé děti mají ještě špatnou termoregulaci a může to skončit fatálně. Ročně takto zemře na přehřátí organismu několik dětí! Zvířata jsou na tom stejně. Takže pokud si chcete „jen“ skočit do obchodu a dítě nechat dospat v autě, rozhodně si to rozmyslete, následky mohou být tragické.

VIDEO: Tato holčička pobavila svého tátu nečekaným gestem.

Video
Video se připravuje ...

Holčička hrdému tatínkovi ukázala vztyčený Youtube.com