Vše se odehrálo první dubnový týden v jednom břeclavském bytě. „Na venkovní zvonek bytového domu zazvonil muž oblečený do pracovního oblečení, který se představil jako zástupce energetické společnosti. Uvedl, že jde kontrolovat plyn,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Seniorku požádal při kontrole o asistenci. Předstíral, že potřebuje proměřit plynový sporák právě v jejím bytě, a proto ji poprosil, aby vyšla na hlavní chodbu a přidržela u rozvodové skříňky »speciální« zařízení.

Peníze a šperky rychle změnily majitele

Během chvíle se vrátil do otevřeného bytu, jenže místo měření plynu prohledal pokoje. A při rychlé akci sebral uložené peníze a cennosti. „O tom, že pracoval rychle a důsledně, svědčí i to, že seniorka na krádež přišla až za několik dní,“ dodala mluvčí.

Případem se zabývá služba kriminální policie. Okradená dokázala falešného plynaře popsat, takže se kriminalistům podařilo sestavit identikit pachatele. „Není vyloučeno, že podvodník bude v trestné činnosti pokračovat a zkusí oslovit další seniory,“ apeluje policistka na veřejnost.

Pokud někdo muže na portrétce pozná, měl by se obrátit na tísňovou linku 158.

VIDEO: Také na Slovensku slaví podvodníci úspěchy.

Video
Video se připravuje ...

Podvodníci vymámili ze seniorek úspory! tv JOJ