Otrlá žena používala jednoduchou taktiku. Vždy si vymyslela nějakou legendu a vetřela se do bytu. V některých případech měla »pomocnici«, která v současnosti sedí za mřížemi v zahraničí.

Podezřelá nejčastěji tvrdila, že je pracovnice z energetické společnosti a jde zkontrolovat zásuvky a vrátit přeplatek, kdy scénář byl pak vždy totožný. Žena vytáhla bankovky a žádala o rozměnění. Přitom si vysledovala, odkud senior bere peníze a pak jen vyčkala na vhodný okamžik a úspory odcizila,“ popsala praktiky policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Nejvyšší částku, 21 tisíc, odnesla zlodějka z bytu staršího manželského páru v Bulharské ulici. Požádala o rozměnění pětitisícové bankovky, následně dvojici zaměstnala zapojením prodlužovací šňůry do zásuvky. Stačila jí chvilka a úspory v povlaku polštáře změnily majitele.

„V jiném případě se ve spolupráci s druhou ženou vetřela do bytu osmasedmdesátiletého muže a obdobným způsobem mu  odcizila glukoměr v hodnotě tři tisíce korun,“ popsala další případ mluvčí.

Zlodějka i lupička

Otrlá Brňanka má na svědomí také loupež, při které asistovala dosud neznámému komplicovi. V bytě paní (92) povedená dvojka zjistila, kde jsou úspory. Muž poté seniorku násilím držel, zatímco jeho společnice sebrala dvě tisícovky!

Kradla ale i jinde. V obchodním domě pachatelka vytáhla z kabelky nepozorné nakupující peněženku. Naneštěstí měla oběť u platební karty i PIN, takže zlodějka vytáhla majitelce z účtu 29 tisíc korun.

Protřelá recidivistka putovala po dopadení bez cavyků do vazby. Za krádež, loupež, porušování domovní svobody a neoprávněné padělání a pozměnění platebního prostředku jí hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

VIDEO: Drzost zlodějů často nezná mezí.

Video
Video se připravuje ...

Drzí zloději kradou parfémy. Policie ČR