Otec jednoho z dětí se podle zdrojů Blesku snažil dostat k bazénu, byl přitom vulgární. Na trenéra měl dokonce vytáhnout zbraň. Při potyčce pak vyšly dva výstřely a agresor, s jehož chováním byly údajně opakované problémy, se skácel k zemi.

Muž se dožadoval vstupu do budovy, což ovšem škola z bezpečnostních a hygienických důvodů podle cedule na dveřích neumožňuje. Problémy s ním podle všeho nebyly poprvé.

„Když to vezmu, že školníka mohl picnout před měsícem, a já jsem dal vrátné pokyn, že když s ním bude problém, ať mě zavolá, že do deseti minut tady budu, lapnu ho za límec a vyvedu ho ven, tak mohl picnout třeba i mě,“ uvedl pro televizi Prima ředitel školy.

„Střelce jsme pár minut poté zadrželi,“ řekl policista Pavel Šváb. Podle něj stojí za střelbou osobní spor mezi muži. „Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání zadrženého pro zvlášť závažný zločin vražda ve stadiu pokusu. I přes dostatek důkazů pro obvinění žádáme svědky, kteří s námi ještě o události nemluvili, ať se obrátí na linku 158,“ dodal.

Postřeleného muže převezla sanitka do Nemocnice u sv. Anny. Lékaři jej okamžitě operovali. „Pacient je v kritickém stavu,“ konstatovala mluvčí kliniky Petra Veselá.

VIDEO: Jak reagovat při útoku střelce? Policie představila nový videospot.

Fotogalerie
4 fotografie