Policisté dohlíželi na to, zda řidiči před přejezdem snižují rychlost. Když začala blikat červená a první auto před přejezdem předpisově zastavilo, mysleli, že mají na chvíli pauzu. Vzápětí zjistili, že se mýlili.

„K přejezdu jel osobní automobil, jehož řidič nijak nebrzdil. Přes plnou čáru přejel do protisměru a stojící auto objel. Vzápětí přejel i přes přejezd. Když ho policisté o několik ulic dál dostihli, zjistili, že je pod vlivem alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Řidič přiznal, že večer před jízdou vypil 6 piv. Ta z něj nestačila vyprchat. „Nadýchal 0,76 promile. Okamžitě přišel o řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. Případ bude nyní řešit správní orgán,“ dodal Šváb.

VIDEO: Mnoho řidičů vjíždí na přejezd v době, kdy bliká červená. V některých případech jsou ale na vině i železničáři, kteří je mohou zmást zvedajícími se závorami.

Video
Video se připravuje ...

Stovky cestujících ohrozil řidič dodávky, který vjel na přejezd, když svítily červené světla. Mezinárodní rychlík naštěstí projel po jiné koleji. Kamerový záznam Policie ČR