Sklad o ploše 250 metrů čtverečních patří brněnské společnosti Nepa, která vyrábí klimatizační a tepelné jednotky a také LED osvětlení. „Na místě hořelo vybavení haly a uskladněný materiál,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Zásah čtyř desítek hasičů z 15 profesionálních a dobrovolných jednotek se protáhl na sedm hodin, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. V podvečer se podařilo oheň lokalizovat, dohašování skončilo před půlnocí. Jeden z dobrovolných hasičů se lehce zranil na noze.

Hasiči při zásahu použili i speciální techniku Cobra, která je součástí vybavení hasičského školicího střediska v Brně. Jde o stroj, který navrtá do hořícího objektu otvor, tím protáhne hadici a likviduje požár. Rovněž povolali na místo chemickou laboratoř pro kontrolu ovzduší. „Žádné nebezpečné látky nenaměřili,“ uvedl mluvčí.

Obyvatelům přišly varovné SMS

Podle místostarosty Tišnova Václava Šikuly obdrželi obyvatelé města prostřednictvím mobilní aplikace varovné SMS. „Mimo jiné jim bylo doporučeno, aby kvůli kouři neotvírali okna a nevětrali,“ řekl Šikula.

Příčinu požáru a výši škody nyní zjišťují vyšetřovatelé. Podle informací Blesku půjdou škody do milionů.

Fotogalerie
8 fotografií