Jenže napadený se pod hranou srázu jako zázrakem zachytil a úpěnlivě volal o pomoc. Než mohl útočník dokonat dílo zkázy, objevili se v okolí lidé na procházce a okamžitě vytočili linku 158. Policisté přivolaní k údajné hádce dvou mužů vytáhli zcela vyčerpaného seniora zpátky na skálu.

„Jeden z policistů si uvázal lano kolem hrudníku, jeho parťák ho jistil. S pomocí dalších hlídek se spustil k muži na skále a vytáhl jej zpátky,“ popsal drama jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Další vyšetřování odhalilo, že nešlo o nešťastnou náhodu, nýbrž o svérázný pokus vraždy velmi pravděpodobně ze zištných důvodů. Kriminalisté totiž zjistili, že žena »namočená« v případu je příbuznou napadeného! Patrně tak chtěla těžit z možného dědictví...

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve tmě zachránili ze srázu v lomu Hády zcela vyčerpaného seniora (70). Jak se ukázalo, šlo o rafinovaný vražedný pokus dvou pachatelů, jak starce připravit o život. Policie ČR Brno

Její partner měl seniora sprovodit ze světa. „K motivu se nicméně zatím nebudeme vyjadřovat,“ sdělil Blesku kriminalista Antonín Hrdlička.   

Kriminalisté se dostali povedené dvojce během 72 hodin na stopu a zadrželi ji. Soud poslal oba vysokoškolsky vzdělané »parťáky« do vazby. Oběma aktérům případu, který zřejmě nemá na jižní Moravě obdoby, hrozí za rafinovaný vražedný útok 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Fotogalerie
9 fotografií