„Operátoři krajského operačního střediska přijali po desáté hodině dopoledne standardní tísňové volání o pádu ze schodů se zraněním v Dětmarovicích, na místo proto vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Karviné,“ komentoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Po příjezdu ale posádka zjistila, že situace je daleko závažnější. Muž následkem pádu ze schodů prorazil hlavou výplň u dveří. „Zůstal při vědomí, avšak uvízlý hlavou na druhé straně dveří, přičemž trčící skleněné střepy při sebemenším pohybu přímo ohrožovaly jeho krční tepny,“ dodal Humpl.

Na místo musel vyrazit další lékařský tým a také hasiči. „Nejprve bylo nutno krytím ochránit obličej pacienta, a poté za pomocí hasičů odstranit životu nebezpečné střepy,“ popsal Humpl. Záchranáři upravili polohu postiženého a poté se jim podařilo jeho hlavu vyprostit.

„Lékař zjistil vícečetná poranění v oblasti hlavy s krevní ztrátou, která však nebyla život ohrožující,“ uzavřel mluvčí s tím, že po neodkladném ošetření na místě byl muž transportován na chirurgickou ambulanci nemocnice v Karviné.