Neznámý muž zatelefonoval ženě z Vyškova a vydával se za jejího vnuka. Žádal o naléhavou půjčku 200 tisíc korun pro své rodiče. Falešný příbuzný byl v aparátu natolik přesvědčivý, že mu seniorka obnos přislíbila.

„Seniorka mu polovinu požadované částky přislíbila, hovor se však naštěstí přerušil, protože se jí vybil domácí telefon. Nikdo si pro peníze tedy nepřišel,“ popsala první pokus, který podvodníkovi nevyšel, policejní mluvčí Alice Musilová.

Z vnuka se stal zeť

Podvodník se však nevzdal. O několik hodin později volal stejné ženě znovu. Tentokrát se představil jako její zeť a navýšil požadovanou sumu. Potřebuje už ráno velmi naléhavě půjčit několik set tisíc korun.

Seniorka, aniž by si ověřila, že skutečně hovoří se svým zetěm, přislíbila výpomoc ve výši 200 tisíc korun. „Peníze pak předala údajnému spolupracovníkovi svého příbuzného,“ shrnula smutný konec případu Musilová.         

Po vykutálených podvodnících teď pátrají vyškovští kriminalisté. Ti znovu apelují především na seniory, aby na podobné telefonáty nereagovali a v žádném případě nepředávali cizím osobám peníze.

VIDEO: Řada podvodníků se zaměřuje  na seniory, jsou pro ně snadnou obětí.

Video
Video se připravuje ...

Podvodníci okradli důchodce o celoživotní úspory! tv JOJ