Obchodovali prý s nimi hlavně na Orlickoústecku a v Brně, ve finále pak prodávali slečny i do Vídně. Jednou z dívek měla být i Kristýna (tehdy 17), někdejší přítelkyně jejich syna Tomáše (22). Ona také proti pasákům v roli poškozené svědčila.

Obžalovaní si ji prý převzali na parkovišti u supermarketu v Letovicích a převezli ji do Rakouska. „Slíbili mně, že tam budu uklízet a vydělám si peníze,“ tvrdila slečna.

Podle obžaloby ale dívku vyvezli do ciziny jen kvůli sexu. „V Rakousku ji pod pohrůžkami násilí nutili provozovat prostituci. Poškozené se podařilo utéct a zkontaktovat rakouskou policii,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně Iveta Eichlerová. Česká policie pak povedený páreček pasáků v Brně zatkla a posadila do vazby.

Nejsem pasák, uživím se podvody

„Ta holka si všechno vylhala. Je dcerou ku*vy a sama šlape už od patnácti, hlavně na Vlhké a Plynárenské. Fetuje, kupuje od Vietnamců drogy a píchá si pervitin. Kluka mně stáhla k drogování. On kvůli ní opustil ženu a děcko a teď sedí,“ rozčilovala se u soudu obžalovaná Marta H.

Její druh na lavici obžalovaných jen koulel očima. Obžalobu z kuplířství odmítl. „Nepotřeboval jsem nikoho pást. Živil jsem se v pohodě podvodama,“ kroutil bohorovně hlavou Ján D.

Já a kuplířka? Nikdy!

„Kristýnka, co proti nám svědčí, se na nás domluvila s policajty. Za úsměv pana vyšetřovatele nakecá cokoliv. Vyměnila ty své kecy za to, že ji nebudou stíhat za roznášení pohlavních chorob a žloutenky. A nestíhají ji, ale mě,“ čílila se obžalovaná, která je už 13 měsíců ve vazbě.

„Nejsem žádná kuplířka! Policajti a státní zástupkyně jen potřebují mít čárku za uzavřený případ,“ křičela pak obžalovaná během zhruba hodinové tirády na soudkyni.

A ve finále vytáhla triumfálně z kapsy velký, hustě popsaný papír. „Tady máte seznam všech pasáků a šlapek na celém Cejlu. I s adresama,“ položila před soudkyni »výbušnou listinu«. „Mně je to už všecko jedno. Buď mně dáte deset let, nebo půjdu domů,“ mávla rukou. Obžalovaným hrozí až 12 let kriminálu.

Fotogalerie
3 fotografie