„Jedná se o muže bez trestní minulosti, který si tímto nešťastným způsobem rozhodl opatřit peníze na živobytí,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Poprvé si to namířil 25. května krátce před uzavřením do poštovního úřadu v městské části Brno-Komárov. V klidu počkal, až odejdou všichni klienti, a otvorem pro vkládání balíků se protáhl za přepážku. „Se zbraní v ruce si od pracovníka vynutil vydání finanční hotovosti přes třicet tisíc korun a utekl,“ popsala průběh přepadení policistka.

Udělal chybu, nemaskoval se

Pro další přísun peněz bez práce se vypravil  v pátek 7. července na poštu v Mutěnicích. Lupič postupoval podle »brněnského« scénáře. Na pobočce s pistolí v ruce získal několik desítek tisíc korun. Po přepadení odjel z místa taxíkem.

Kriminalistům pomohl při pátrání také fakt, že se muž ani v jednom případě nemaskoval. Jeho podobenka oběhla Česko a policisté dostali řadu doplňujících informací. Ty je nakonec dovedly k pachateli.

Až 10 let v base

„Kriminalisté ho obvinili z trestného činu loupež, za který mu nyní může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi. V současné době se nachází v policejní cele a čeká na rozhodnutí o vazbě,“ uzavřela mluvčí.

VIDEO: Kriminalistům neunikl ani tento lupič. Banku v Moskevské ulici v Praze „navštívil“ dokonce dvakrát!

Fotogalerie
4 fotografie