Vše začalo jako přestupek, s nímž se hlídky u cyklistů ve městě setkávají běžně. Muž si chtěl zkrátit cestu ze Slovanského náměstí, a tak vjel zákazem vjezdu do jednosměrky ve Slovinské ulici. Strážníci ho opatrně dojeli, stáhli okénko a požádali, aby zastavil. Muž slíbil, že to hned udělá,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Tím ale spolupráce cyklisty se strážníky skončila. Muž se totiž vzápětí opřed do pedálů a ujížděl pryč. „Nerespektoval výzvy k zastavení, vjížděl na chodník a porušoval dopravní značky se zákazem vjezdu. Hazardoval i se svým životem, když rušnou Palackého třídou bez rozhlížení přejel přes tramvajové koleje,“ upozornil Ghanem.

Cyklista následně najel na Svitavskou radiálu, kde vjel mezi auta přijíždějícími ke Královopolskému tunelu. Tam už ho strážníci našli a okamžitě zastavili. Provedli mu dechovou zkoušku, která neprokázala vypití alkoholu, a přesvědčili se, zda muž není hledaný.

„Muž hlídce řekl, že své chování nedokáže rozumně vysvětlit a že se jednalo pravděpodobně o zkrat,“ dodal mluvčí brněnských strážníků. Případ bude mít dohru ve správním řízení, kde bude muž všechny přestupky včetně neuposlechnutí výzev vysvětlovat před komisí.  

 

Video
Video se připravuje ...

Cyklista (65) si zahrál na honěnou s brněnskými strážníky. Městská policie Brno

Fotogalerie
4 fotografie