„Cyklista jel ve směru z Veselí nad Moravou do Blatnice a podle našich informací jel po cyklostezce. Ta ale kousek před Blatnicí končí a cyklista se tak napojil na silnici I/54,“ popsal místo nehody mluvčí policie Petr Zámečník.

V tu dobu za ním jela dvě osobní auta, Škoda Octavia a BMW. „Škoda cyklistu objížděla, ale řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost a zavadil o muže zrcátkem. Ten spadl a druhé vozidlo BMW ho přejelo,“ doplnil Zámečník.

Vozovka je označovaná v regionu jako Hitlerova silnice, neboť vznikla v období druhé světové války. Slouží jako důležitá spojnice mezi Moravou a Slovenskem. Přibližně od sedmi hodin až do 11 hodin byla obousměrně uzavřena s tím, že objízdná trasa vedla přes Uherský Ostroh.

K další těžké nehodě cyklisty došlo dopoledne u Hrušek na Břeclavsku. Kamion tu z kola srazil ženu. Vrtulník ji s těžkým zraněním musel transportovat do Brna. „V místě se odbočuje na Hrušky i Tvrdonice. Nákladní auto chtělo odbočit vlevo a jeho řidič přehlédl cyklistku před sebou,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

VIDEO: Cyklista při střetu s autem obvykle moc šancí nemá.

Video
Video se připravuje ...

Drsná nehoda v Jaroměři: Cyklista v šílené rychlosti najel do náklaďáku. Městská policie Jaroměř