Žádní povaleči, kteří by popíjeli alkohol, kouřili cigarety nebo drogovali, ale sportovci, kteří tvrdě makali na své fyzičce. Tak popisují trojici deváťáků základní školy ostatní děti.

„Cvičili tam a i já jsem tam s nimi chodila. Běhali jsme a přeskakovali překážky. Od městské policie jsme to měli povolené,“ uvedla Daniela (11), žákyně šesté třídy.

Děti tam chodily často

Obdobně k ruině chodily i další děti. „Taky jsem tam chodil. Michal nás tam učil běhat parkúr a cviky na posílení těla. Jsem z toho proto zdrcen,“ přiznal další žák základní školy v Dubňanech Petr (11).

Podle ředitelky školy Zdeňky Šindarové se jedná o běžné žáky základní školy. „Rozhodně to nebyli žádní asociálové,“ uvedla ředitelka.

Objekt roky chátral

Radnice v Dubňanech se s ohledem na vyšetřování nechtěla k případu vyjadřovat, stejně tak i velitel městské policie v Dubňanech Ladislav Ilčík. „Nejsem kompetentní se k ničemu do tisku vyjadřovat,“ vysvětlil.

Objekt, ve kterém se pod školáky propadl strop, byl postaven v devadesátých letech minulého století. Měl sloužit pro potřeby jatek, ale nikdy nebyl využíván. Vlastnila ho společnost Veprun z Vracova, která ovšem skončila v likvidaci výrokem Krajského soudu v Brně ke dni 21. prosinci 2013.

Fotogalerie
7 fotografií