Centrální část parku tvoří vodní plocha s proměnlivým charakterem, která může sloužit i k pořádání divadelních nebo hudebních představení. Aktuálně má podobu brouzdaliště, což vítají zejména maminky se svými ratolestmi. „Skvělý nápad. Než se s děckama vláčet na koupaliště přes půl Brna, to raději tady,“ svěřila se Hana, maminka dvou ratolestí.

Fontána jako jezero

„Fontána dokáže vytvořit vodní jezero, má řadu větších a menších trysek, vodní mlhu pro osvěžení v parných dnech a večer bude díky podsvětlení hladiny tvořit magickou atmosféru,“ pochvaluje si starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl. V zimě se fontána promění v kluziště.

Původní betonovou kašnu, asfaltové cesty a již dosluhující travnaté plochy kompletně nahradil koncept architektonické kanceláře Consequence forma architects.

Kromě fontány vznikla uvnitř parku nová okružní pěšina, určená zejména pro procházky rodičů s dětmi a kočárky. Nedílnou součástí parku jsou nyní i desítky herních prvků pro děti a pískoviště, které dříve citelně chyběly, kavárna a toalety.

Bylo zde vysazeno 77 nových stromů, například javorů, dubů, jerlínů a dřezovců, 68 keřů, 36 tisíc sazenic trvalek a 67 tisíc kusů jarních cibulovin.

VIDEO: Jako první otevřelo v Brně koupaliště Riviéra

Video
Video se připravuje ...

V Brně se v sobotu 27. května otevřelo koupaliště Riviéra. Hynek Zdeněk