„Vypadal prý naštvaně a volající měla strach, aby cestou někoho nepokloval,“ komentoval situaci mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Rychle běhající pták zaměstnal kromě místní hlídky i strážníky poříční jednotky a odchytovou službu městské policie. Čtyři uniformovaní muži a jedna žena ho museli nahánět společně, pštros totiž dokáže vyvinout rychlost okolo 60 kilometrů v hodině.

Pomohla až rojnice

„Klíčové proto bylo zvolit správnou taktiku, a tak pětice strážníků utvořila rojnici a pštrosa Edu zaplašila ke křoví nedaleko Kohoutovické ulice. Když už neměl kam ustupovat, strážníci ho společnými silami lapili a opatrně přenesli do odchytového vozu,“ popsal konec útěku Ghanem.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci naháněli v Brně uprchlého pštrosa Edu Městská policie Brno

Vyplašený pták se ani přesto nedal jen tak polapit, jednoho ze strážníků dokonce lehce pokopal na holeni. Majitelka po převzetí opeřence vysvětlila, že se mu podařilo přeskočit vysoký plot.

Seznam kuriózních odchytů se rozšiřuje

Strážníci v Brně stejně jako v jiných městech nejčastěji odchytávají zatoulané psy či kočky. V seznamu kuriózních odchytů nechybí mula stojící na autobusové zastávce, ovce, které komplikovaly provoz na dálnici, či velbloud, který odešel ze svatby. Opakovaně chytali také klokana Skippyho, který úspěšně prchal z farmy v Horních Heršpicích.

Fotogalerie
13 fotografií