„Je známá po celém světě, je povedená. Navíc ji pořídila fotografka, která do naší zoo chodí pravidelně,“ vysvětlil mluvčí zoo Michal Vaňáč. Fotka získala oblibu jako tzv. memes, kdy si ji lidé různě upravovali, doplňovali vlastním textem a sdíleli s přáteli.

„Mnozí netajili překvapení, že jde o vlky z Brna,“ upozornil Vaňáč. Turistických známek s trojicí smějících se šelem coby památkou ke svému letošnímu jubileu nechala zoo vyrobit 1500 kusů.

Čtyři vlci chtěli na svobodu

Čtveřice vlků arktických se zviditelnila trochu jinak v roce 2020. Prohrabali se totiž ven a utekli z výběhu Beringie. Naštěstí se daleko nedostali. Chovatelům se je podařilo odchytit ještě v areálu zahrady a vrátit je do výběhu.

Oslavy potrvají po celý rok

Brněnská zoo přivítala první návštěvníky v neděli 30. srpna 1953. Celoroční oslavy začaly 4. ledna připomínkou významné osobnosti, která měla pro vývoj brněnské zoo nezastupitelnou roli.

Velká voliéra v Beringii nově ponese jméno Bohumila Krále, dlouholetého zaměstnance Zoo Brno a bývalého ředitele Zoo Praha.

Král vedl pražskou zoo, dlouho působil v Brně. „Králova voliéra v Beringie je podle mého názoru skvělou připomínkou jeho odhodlání a lásky k tomu, co dělal,“ uvedla ředitelka Zoo Brno Radana Dungelová.

VIDEO: Lední medvědice Cora ve svém brněnském království 

Video
Video se připravuje ...

Medvědice Cora si krátí čas zábavou u ledu Zoo Brno