„Padly akce spojené s pojídáním knedlíků, jitrnic, bramboráků, bábovek, sekané či vařených vajec. Měl jsem zopakovat i pojídání extrémních jídel jako je půl kilogramu červů, tarantule nebo nejsmradlavější jídlo na světě, zvané Surströmming, což je fermentovaný sleď z Baltského moře,“ vypočítal Blesk.cz zklamaný Němec.
Ročně zvládne neskutečnou stovku účastí na „žroutích“ setkáních všeho druhu. Diář má zaplněný takřka až do konce roku, jenže od poloviny března po zavedení stavu nouze jsou všechny plány nejistou sezónou.
„Situaci kolem koronaviru pozorně sleduji. V práci jsme jeli na omezený režim, teď budeme týden doma,“ svěřil se vyučený kuchař, který ovšem pracuje jako skladník a kulinářské dovednosti má jako koníčka.
Padlo i klání v Americe
Němec musel odpískat i účast na prestižním souboji žroutů hot dogů v USA, kam se chtěl vypravit o prázdninách. „Toho opravdu lituji, měl to být vrchol mé kariéry,“ ubezpečuje.
Trénuje doma v kuchyni
A jak se tedy vyhlášený český šampion dokáže v koronavirové éře zabavit? Trénuje prý alespoň doma v kuchyni. „Zlepšil jsem si třeba limit v pojídání pečeného kuřete. Aktuálně jsem na dvou minutách,“ sdělil Blesk.cz s úsměvem.
A jak se popral s povinností nosit roušku přes ústa a nos? „Brání mi to v pojídání, s rouškou mi nechutná. Ale teď bez legrace, vadí mi to asi jako každému. Už to trvá docela dlouho,“ neskrývá muž, který drží celou řadu rekordů a ve světě Čechy zviditelnil nejen coby hokejisty či hudebníky.
Mezinárodní triumf pro Čechy: Jarda vyhrál na festivalu extrémního jídla - snědl největší hnus na světě

Rekordy Maxijedlíka Jaroslava Němce
Redakce Blesku – zopakování slavného filmovéhou souboje Vladimíra Menšíka s bernardýnem Bohoušem. Zvládl s nadhledem celé menu o 11 chodech, kterým slavný herec umořil nešťastné zvíře i s jeho majitelem.
- světový rekord – natvrdo vařené vejce – 24,5 kusů za dvě minuty
- bramboráky – 1 kg za 4 minuty a 20 sekund
- jitrnice – 14 kusů za pět minut
- špagety s tomatovou omáčkou a se špekem – 500 gramů za 1 minutu a 44 vteřin
- švestkové knedlíky – 35 za čtyři minuty a čtrnáct vteřin
- šišky s mákem – 29 ks a půl za pět minut
- zabíjačka – 12 chodů za 34 minut
- půl kila tlačenky – 79 vteřin
- 1 kg prejtu – 69 vteřin
- Extréme food festival v Olomouci - pojídání nejsmradlavějšího jídla na světě, zvané Surströmming, švédsky sur – kyselý, strömming – fermentovaný sleď z Baltského moře. Jedná se v podstatě o kvašenou rybu slané chuti a velmi silného zápachu. Němec jako jediný snědl celou konzervu a získal 1. místo.
- Steakman 2018 - Soutěž osmi odvážlivců, kteří měli na čas spořádat kilový hovězí steak. Maxijedlík vyhrál v čase 4 minuty a 44 vteřin.
- 2. ročník klání v pojídání tvarůžkových kremrolí - Jaroslav Němec vytvořil rekord 8 kousků za 1 minutu!