Trojčátka se nám narodila předčasně v únoru 2017. Nejnižší porodní váhu měla Viktorka, a to 480 gramů. Amálka vážila 560 gramů a Žofinka 630 gramů,“ upřesnila maminka dětí Hana (34).

Všechny tři dívky si přinesly na svět řadu kombinovaných zdravotních problémů. Nejvíce jim podle rodičů pomáhá intenzivní neurorehabilitace v Piešťanech. Jenže čtrnáctidenní pobyt vyjde rodinu se vším všudy na 200 tisíc korun. To je částka, kterou rodiče sami nedokážou dávat dohromady.

Rozhodli jsme se proto celý letošní výtěžek věnovat právě této rodině. Doufáme, že náš společný počin těmto odvážným a šikovným holčičkám a jejich rodičům pomůže lépe se vypořádat s nepřízní osudu, a moc jim přejeme do budoucna samé dobré zprávy,“ řekl organizátor festivalu DJs 4 Charity, který se konal v Hodoníně, Jaroslav Zpěvák.

Holčičky už za svůj krátký život mnohokrát prokázaly, že jsou velké bojovnice. „Viktorka se zbavila nazogastrické sondy, kterou jsme podávali výživu přímo do žaludku. Před pár měsíci se zbavila závislosti na kyslíku. U Amálky postupně dozrává sluchové centrum a Žofince už nic neunikne, probádá každý kout,“ doplnila máma dětí.

Rodina ze Zlínska věří, že se jí podaří všechny životní patálie u děvčátek postupně odstranit či alespoň velmi zmírnit. Je přitom vděčná za každou pomoc v tomto nelehkém boji. Pokud byste chtěli Žofince, Amálce a Viktorce pomoci, rodiče budou vděčni za každou korunu. Více se dozvíte ZDE

VIDEO: I lidé s handicapem mohou mít velmi smělé sny, které si plní.

Video
Video se připravuje ...

Handicapovaný sportovec roku Šmédek: Chtěl bych si zahrát na Roland Garros a být jako Nadal. iSport TV

Fotogalerie
8 fotografií