„Když jsme přijeli na místo, bylo jasné, že rodičku už raději ponecháme rodit u ní doma, na přejezd do porodnice nebyl čas,“ popsala akci mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Zdravotníci odvedli profesionální práci. „Bylo to docela rychlé, maminka skvěle spolupracovala a byla velmi statečná. Za pár minut se narodil zdravý kluk,“ popsal situaci jeden ze záchranářů Radim Daněk. 

Pochvala v nemocnici

Novorozenci i mamince poskytli přednemocniční péči a oba poté převezli do porodnice. A tam dostali první pochvalu. „Miminko bylo vzorně ošetřeno a zabaleno v perfektním balíčku. Malý William je v pořádku, váží 3030 g, měří 50 cm a má se k světu,“ usmíval se na příjmu lékař z Nemocnice Milosrdných bratří Dan Wechsler.

A jak ocenila pomoc záchranářů čerstvá maminka?  „Chtěla bych pochválit obě posádky a moc jim poděkovat, byli všichni moc milí a zkrátka úžasní,“ svěřila se mladá žena.

Ohlas na sociálních sítích

Radostná událost neunikla pozornosti na sociálních sítích. „Hlavně, že to má štastný konec,, skvělá práce záchranářů. Děťátku hodně zdravíčka,“ vzkázala jedna z diskutujících.

VIDEO: Ve FN Brno došlo ke světově unikátnímu porodu. U mozkově mrtvé ženy (†27) lékaři udrželi 117 dní těhotenství, narodila se zdravá holčička.

Co dělat, když při porodu nestíháte dojet do nemocnice čtěte ZDE