Částku přibližně 3,5 tisíce korun mezi sebou vybrali běžci, kteří se v úterý vydali na trať Rohatecké desítky. „Už párkrát jsem chtěl dát běhu nějaký charitativní podtext. Nyní se to přímo nabízelo,“ vysvětlil organizátor běhu Luděk Durďák (41), který Kubínka zná jako soupeře z několika závodů.


Do Rohatce vyrazila i část jeho tréninkové skupiny. „Trénuje nás přibližně 40, do Rohatce nás přijelo asi 15. Po závodě jsme se s Fandou mobilem spojili a předali mu poselství. Moc ho to potěšilo. Má velkou vůli a věříme proto, že bude brzy mezi námi,“ uvedla Jana Smrčková (54).

Mezi běžci v Rohatci byl i Přemek Man (8). Bez problémů zvládl závod na 5 kilometrů. „Jsem takový hyperaktivní a běhání mne baví. Pro Fandu jsem proto běžel už i v Brně, kde byla trať dlouhá 5 600 metrů a uběhl jsem ji,“ pochlubil se žák prvního stupně základní školy.

Kubínek havaroval 6. února letošního roku na D1 u Velkého Meziříčí, když z dosud neznámých důvodů narazil do odstaveného policejního auta. Dva policisté, kteří přijeli na místo vyšetřovat drobnou dopravní nehodu, byli lehce zraněni. Kubínek zůstal v autě zaklíněný a po vyproštění byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice Brno. Nyní se zotavuje už 1,5 měsíce v rehabilitačním ústavu v Kladrubech.