V cíli jsem se otočil a viděl, že jsou kluci ještě dost za mnou. Časomíra se už ale zastavila. Dosud vedoucím Slovincům se to nelíbilo a hodně nadávali. Vyhrát tímto způsobem jsme rozhodně nechtěli. Zašli jsme proto za reprezentačním koučem Robertem Kneblem s tím, že musíme rozhodčí upozornit na chybu,“ uvedl Richard Hála.

Češi pak u rozhodčích nápravu skutečně sjednali. Po úpravě čase najednou nebyli první, ale až třetí. Na první místo ztráceli 0,73 a na druhé 0,54 vteřiny. Pro naše reprezentanty byl přitom loňský evropský šampionát jedním z vrcholů sezóny.

Celou předchozí sezonu jsem musel kvůli zranění vynechat a Filip jel na evropském šampionátu vůbec poprvé,“ vysvětlil Hála, který již v minulosti získal titul mistra světa i Evropy. Borec z Veselí nad Moravou jel na evropském šampionátu s Hricem z Olomouce a Mrůzkem z Brandýsa nad Labem.

Slovinci nadávali

O to víc Čechy zamrzela reakce nakonec prvních Slovinců. „Pořád jen nadávali, že oni jsou nejlepší a byli na nás naštvaní, jako kdybychom za omyl rozhodčích mohli my. Vůbec nebrali v potaz, že jsme nápravu zajistili my. Jejich chování jsme opravdu moc nepochopili,“ přiznal Hála.

Čeští kanoisté se o svůj zážitek z evropského šampionátu s nikým nepodělili. „Neřekl jsem to mamce, ani přítelkyni. Bral jsem to jako uzavřenou kapitolu. Velmi mne proto překvapilo, že jsme byli českým olympijským výborem oceněni cenou Fair play. Moc nás to všechny potěšilo, byť Kamil se kvůli zranění samotného předání zúčastnit nemohl,“ doplnil úspěšný kajakář, který se letos chystá na mistrovství světa ve dlouhém sjezdu i ve sprintu v červnu do Švýcarska.