Jeden z nejdůležitějších zápasů celé sezony, možná i rozhodující. Takové bude vyvrcholení 23. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Slavií. Do konce soutěže sice bude i po tomto víkendu ve hře stále dost bodů, mnohé se ovšem může lámat už první březnový víkend. Nahrává tomu situace v tabulce. Sparta má nyní na čele čtyřbodový náskok na druhou Slavii a v případě triumfu by se tak svému rivalovi výrazně utrhla. Naopak vítězství sešívaných by oba celky k sobě přiblížilo a pro červenobílé by navíc šlo o velkou psychologickou výhodu.

Podzimní derby v Edenu bohužel moc krásy nepobralo. Na trávníku se spíš tak trochu válčilo než hrálo fotbal. Výsledkem extrémně vyhroceného duelu byly dvě penalty, červené karty pro oba kapitány i hromada tvrdých faulů, šarvátek a nervozita i mezi lavičkami a v hledišti.  Utkání tak skončilo 1:1.

Hodně vyhecovaný duel se proto dá očekávat i tuto neděli, obzvlášť když půjde o druhé derby v krátkém sledu. Ve středu se oba celky potkaly i ve čtvrtfinále domácího MOL Cupu, v němž po dramatickém průběhu slavila vítězství 3:2 v prodloužení Sparta. Zápas ve skvělé atmosféře vyprodaného Edenu měl tentokrát téměř vše a ke konci to znovu pořádně jiskřilo.

Nedělní střet ovšem bude podle většiny aktérů i fanoušků tím důležitějším. V lepším rozpoložení do něj půjde určitě domácí Sparta. Letenské požene náskok v tabulce, vítězství v poháru a především výtečná forma. Na jaře zatím rudí ve FORTUNA:LIZE neztratili ani bod a sebevědomí jim navíc nakopl postup v Evropské lize přes turecký Galatasaray. Slavii to naopak na začátku jarní části trochu dře. Ztratila body v dohrávce ve Zlíně a nyní čerstvě i domácí pohár. Jde však o jeden z klíčových duelů celé sezony, na něž se skvadra trenéra Jindřicha Trpišovského v minulosti uměla nachystat.

Trochu ve stínu nedělního hitu se o víkendu samozřejmě odehrají i další ligové zápasy. Pozornost bude přitahovat například utkání Olomouce s Bohemians. Sigmu poprvé povede v roli hlavního kouče Jiří Saňák a veřejnost se ptá, zda přeruší velkou jarní krizi Hanáků. Premiéru na lavičce Hradce Králové proti Jablonci si v sobotu odbude také David Horejš. U Východočechů jde už o třetího trenéra v sezoně. Fanoušci budou zvědaví i na boj o zápasy pohárových adeptů v čele s Plzní, Baníkem nebo Slováckem a na záchranářské starosti.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.