Letošní ročník série Euro Hockey Tour rozjeli čeští hokejisté skvěle. Finský Karjala Cup, který se odehrál v první polovině listopadu v Tampere, ovládli svěřenci trenéra Radima Rulíka dominantním způsobem. Nejprve přehráli Švédsko 5:2, následně i domácí Finy vysoko 7:3 a v poslední zápase Švýcary těsně 1:0. Pro Rulíka to byl přitom první turnaj v roli hlavního kouče reprezentace, novou štaci tak odstartoval ve velkém stylu. Pro Česko bylo vítězství teprve třetím triumfem na finském turnaji v historii. Druzí byli na letošní Karjale Švédové, ani bod naopak nezískali poslední Švýcaři.

Na turnaj v zemi helvetského kříže si tak národní tým nastavil laťku pořádně vysoko. Tomu ostatně trenéři přizpůsobili i nominaci na předvánoční akci, kdy do ní zařadili většinu hráčů, kteří startovali už v předchozím dílu EHT. Nově tým doplní jeho jinak dlouholetá opora Roman Červenka, jenž první turnaj vynechal kvůli zdravotním důvodům. Úplnými nováčky v reprezentaci pak budou téměř metrákový obránce Českých Budějovic Mikuláš Hovorka a útočník Jakub Rychlovský z Liberce. Překvapením je absence hráčů lídra extraligy Pardubic.

Češi celý turnaj otevřou, zahajovacím zápasem totiž bude duel Česka s Finskem, které na turnaj vzalo sedm olympijských vítězů z loňských her. Utkání se jako jediné uskuteční mimo hostitelskou zemi, odehraje se ve vysočanské O2 Aréně ve čtvrtek od 18 hodin. Půjde zároveň o první domácí zápas celku Radima Rulíka v této sezoně. Ostatní zápasy Švýcarských hokejových her jsou už naplánovány do Swiss Life Arény v Curychu.  Na národní tým tam bude v sobotu podvečer čekat domácí tým a v neděli pak uzavře seniorská reprezentace svůj rok 2023 proti Švédům. Na to, jak si Češi povedou i na další zápasy si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.