Současná francouzská komedie Berlín Berlín pojednávající o totalitním režimu humornou formou nabídne příběh dvou mladých milenců, kteří se na útěku za svobodou musí probojovat bytem plného špionů a dostat se za berlínskou zeď. Tu se pokusila překonat celá řada lidí. Některé pokusy byly zdařilé, jiné tragické. Všechny ale vyžadovaly velkou dávku odvahy, mnohdy i vynalézavosti, přípravy, práce a v neposlední řadě také alespoň trochu štěstí.

Z nesčetně pokusů jmenujme např. dva páry, které unikly v podomácku sestrojeném horkovzdušném balónu, který poháněly propanbutanové láhve a který byl sešitý z prostěradel. Kopání tunelů, pro který se rozhodnou také hlavní protagonisté této hry Emma (Nikol Kouklová) a Ludwig (Karel Heřmánek ml.), bylo jedním z oblíbených způsobů úniku, mnohdy se však pokusy prozradily dříve, než byly tunely dokončeny.

Autor: Divadlo Bez zábradlí s.r.o.

„Je to skvěĺá, dosti ostrá, ale taky dojemná komedie. Místy tarantinovská, místy chaplinovská, místy misterbeanovská. Nikoli bezdůvodně získala cenu Molière jako nejlepší nová francouzská komedie“ vysvětluje režisér Svojtka. A skutečně, již dle prvních ohlasů, má tato inscenace našlápnuto na stejně velký úspěch jaký sklízí ve Francii.  

Autor: Divadlo Bez zábradlí s.r.o.

Podaří se hlavním hrdinům prokopat na západ? Čemu všemu budou muset čelit a jaké nástrahy překousnout? Hru plnou nečekaných zvratů, vtipných dialogů a inteligentního humoru, kde se smích mísí s napětím odehraje Divadlo Bez zábradlí na Silvestra a to rovnou dvakrát – první ve 14 hodin a druhé v 18 hodin. Vstupte do Nového roku s humorem, protože jak říká staré české přísloví: Jak na Nový rok, tak po celý rok!