Plíseň, chlad nebo dokonce nepohodlí. Všechny tyto problémy způsobuje vaše podlaha. Někdy je na vině nekvalitní materiál, jindy špatně odvedená práce už při jejím pokládání. Jak zjistíte, že máte doma špatnou podlahu i vy? 

  • Je poškrábaná nebo prošlapaná.
  • Má spáry ve spojích nebo výškové přesahy.
  • Jde z ní chlad. Bolí vás z ní nohy.
  • Propouští zespoda hluk.

Tip:

Pozorujete, že vaše podlaha změnila barvu, tvar nebo zapáchá? Na to pozor! Na vině může být skrytá plíseň. Kvůli ní byste si mohli zadělat na infekci dýchacích cest.

 

Pokud se potýkáte s některým z popsaných problémů, nepřehlížejte ho. Nekvalitní podlaha může pořádně uškodit vašemu zdraví.

Jakou byste měli zvolit podlahu pro svůj domov?

Každá, která se vám líbí, nesedne vašemu bytu. Pokud se unáhlíte, hrozí, že si nevyberete správně. Nekvalitní podlaha vás bude stát nejen spoustu nervů, ale hlavně peněz při opravách. Vybírejte podle vlastností, které preferujete. 

Nepodceňte volbu barvy

Bojujete s prostorem? Pak rozhodně vsaďte na světlé odstíny, které ho opticky zvětší. V kombinaci se světlými stěnami vám navodí pocit svobody.

Odstín Future Oak Snow na vinylové podlaze MERIT rozzáří prostor
Autor: Supellex - svět podlah s.r.o.

Chcete prostor zútulnit? Sáhněte po tmavších odstínech, které vytvoří v místnosti příjemnou atmosféru.

S podlahou MERIT v odstínu Dark Oak se budete cítit doma příjemně
Autor: Supellex - svět podlah s.r.o.

Když už víte, jakou barvu vybrat, musíte si zodpovědět další důležitou otázku.

Jaký zvolit materiál podlahy?

  1. Dřevo: Dřevěná podlaha se hodí do starších domů. Má ale dvě zásadní nevýhody. Při kontaktu s vodou může nabobtnat, stářím naopak sesychá.
  2. Keramika: Pokud hledáte podlahu, která se snadno udržuje, zkuste keramickou. Designem se hodí víc do kuchyní a koupelen než do ložnic a obýváků. Připravte se na to, že od ní půjde chlad.
  3. Kámen: Vydrží a odolá. Hodí se ale jen do některých typů staveb.
  4. Litá hmota: Ustojí i pořádně těžký nábytek, navíc se snadno udržuje. Na pohled vás ale příliš neokouzlí. Hodí se spíš do obchodů nebo restaurací.
  5. Vinyl: Pro mnoho lidí jde o nejlepší volbu. Odolá vlhkosti a plísním, zároveň se snadno udržuje. Její velkou výhodou je i fakt, že se dá položit na původní podlahu. 

Věděli jste, že…

někteří výrobci nabízí vinylové podlahy, do kterých můžete zabudovat i podlahové topení? Například podlahy MERIT od SUPELLEX skvěle propouští teplo.

 

Vinylové podlahy MERIT mají vedle tepelného komfortu ale i další výhody.

Jaká vinylová podlaha sedne vám?

1. MERIT SPC

Podlaha MERIT SPC se skládá ze směsi polymeru a vápence. Dále obsahuje korkovou podložku, která zaručuje pohodlí při došlapu. Vyzařuje z ní teplo, a to i v případě, že nepoužíváte podlahové topení. Podlahu nainstalujete bez problému na většinu povrchů. MERIT SPC můžete položit i do koupelny nebo kuchyně, kde přijde do kontaktu s vodou. Jde o velmi stabilní podlahu, která odolá i drápkům vašich mazlíčků. Vybrat si můžete ze 7 dřevěných dekorů a 2 dekorů dlažby. Záruka pro domácnosti je 25 let, pro komerční využití 5 let.

Aby plísně neměly žádnou šanci, musí se dilatační spáry překrýt silikonem nebo polyuretanovým tmelem. Druhou možností je krytinu celoplošně nalepit
Autor: Supellex - svět podlah s.r.o.

2. MERIT GD

MERIT GD je typ vinylové podlahy, která je díky výrobní technologii velmi stabilní. Tuto podlahu můžete nalepit do mokrého, polomokrého i odeschlého lože. Jde o extrémně kvalitní podlahu s doživotní zárukou pro domácnosti a pro komerční využití se zárukou 15 let.

Na podlahu MERIT GD se můžete spolehnout. Po celý váš život zůstane ve skvělé kvalitě
Autor: Supellex - svět podlah s.r.o.

Chcete kvalitní podlahu, na kterou se můžete spoléhat dlouhé roky? Pořiďte si podlahy MERIT od SUPELLEX.