Chutné svačiny z řad zdravého stravování

Když jde o zdravé a výživné svačiny, je jejich vymýšlení o to náročnější, jelikož přeci jenom menším dětem více chutnají nezdravé, sladké varianty. Pokud však zkusíte vykouzlit svačiny, jako jsou celozrnné tousty s tvarohem a bylinkami vykrájené do hravých tvarů, určitě potěšíte nejednoho malého strávníka. Skvělým tipem je také domácí smoothie z oblíbeného ovoce a zeleniny nebo jogurt s oříšky a medem, který je zdravou alternativou cukru.

Nejen pro chvíle, kdy nestíháte, je vhodným zdrojem svačinové inspirace Tesco leták na příští týden. V něm se obvykle nachází široký výběr čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou ideální pro svačiny plné vitamínů. Můžete připravit mix čerstvých bobulí s jogurtem, balíček mrkve a hummus, nebo třeba do svačinového boxu přibalit několik kousků sýra s celozrnnými suchary. Navíc, pokud hledáte svačiny, které dítku dodají energii i podpoří myšlení, Tesco leták na příští týden zahrnuje různé sady sušeného ovoce, oříšků a sušenek.

Tipy na lahůdky pro malé gurmány

Pro chvíle, kdy se chcete v kuchyni vyřádit a dopřát svým školákům nejen chuťový požitek, ale ve většině případů také krásný pocit z vkusně vypadající svačiny, vyzkoušejte následující tipy:

  • sklenku plněnou ovocem, müsli a posypanou hořkou čokoládou,
  • mini tacos s libovolnými náplněmi,
  • křupavé bruschetty s bylinkami.

Zdrojem výhodných nabídek na potřebné suroviny pak je pravidelně vydávaný Billa leták na příští týden, v němž se mohou zákazníci těšit na kvalitní sýry, uzeniny a čerstvé pečivo, které jsou skvělým základem pro různé svačinové kombinace. Objevíte-li v Billa letáku na příští týden zlevněné sýry, nakrájejte je na menší kostičky, doplňte hroznovým vínem a naservírujte je nejen jako svačinu pro děti do školy, ale připravte si je také pro sebe do zaměstnání.

Jak na kreativní svačiny?

V neposlední řadě můžete dětem na svačinu do školy připravit mini palačinky v různých tvarech, zdobené ovocem a polevou. Společně s dětmi se vrhněte do tvoření svačiny ve tvaru obličeje. Jako plátno může posloužit toast, na který budete postupně pokládat vykrajované sýry, zeleninu nebo uzeninu. Ideálním společníkem pro tvorbu kreativních svačin se stane JIP leták zahrnující nejen zlevněné potraviny, ale také nápoje, které jsou nedílnou součástí svačin.

Když se bavíme o svačinách do školy, neměli bychom zapomínat ani na udržitelnost a šetrnost k přírodě. V Tesco, Billa a JIP letácích na příští týden ideálně hledejte produkty, které jsou baleny šetrněji k životnímu prostředí. Může to být například balení bez plastu, obnovitelné materiály nebo dokonce svačiny, které se dají připravit z domácích surovin minimalizujících odpad. Nákupem takových produktů můžete podpořit udržitelnost a dát tak svým dětem cennou lekci ohleduplnosti k planetě.