Pokud váháte, co všechno už má váš partner, kolega či vaše tetička nebo kamarádka ve své audioknihovničce, zvolte dárkový poukaz. Obdarovaný si pak sám vybere, který z příběhů je pro něj ten pravý. Tisíce titulů přináší Audioteka, největší audioknižní platforma v Česku. Dárkové poukazy tu pořídíte v hodnotě 300, 500 a 1 000 Kč a je jen na vás, zda vám budou vyhovovat v elektronické nebo tištěné podobě. Pořídit je můžete i v luxusním balení, které umocní dojem z dárku.

Autor: Audioteka CZ

O ten se následně postará i vysoká úroveň audioknih. Hlas jim propůjčili známí herci a dabéři. Kvalita zvuku i celého zpracování je příslibem velkého zážitku. Samostatnou kapitolou jsou tituly v takzvaně superprodukčním zpracování. Přináší hvězdné obsazení, mají originální zvukový plán, hudbu, která podtrhne děj, a efekty, které vás do něj vtáhnou. Vychutnat si můžete jak klasiku v podobě Mistra a Markétky nebo třeba hořkoostrou komedii Úča musí pryč, tak i tituly psané přímo pro audioknižní zpracování.

Audioseriál na dlouhé zimní večery

K nim patří audioseriál Recepce. První série autorů Łukasze Orbitowského a Klaudie Mynarské se odehrává v kulisách nadnárodní firmy a o své odlišné pohledy na svět se v něm dělí tři recepční, které mají dění ve společnosti pod palcem. Tahle satirická komedie s Hanou Vagnerovou v hlavní roli měla takový úspěch, že se záhy dočkala pokračování. V něm se recepční Klára přesune na nové pracoviště – do hotelu Ranní rosa. I na tomto místě zažívá dobrodružství, které rozhodně stojí za to. V dalších rolích Recepce 2 excelují Zuzana Kronerová, Marie Poulová, Jan Vondráček a Natália Drabiščáková.

Autor: Audioteka CZ

Bestsellery, které potěší

Plno skvostů skýtá i jednohlasá četba. K dlouhodobě nejoblíbenějším žánrům patří detektivky. Rozhodně nezklame Kmotr  – legendární mafiánská sága načtená Oldřichem Kaiserem, která vás přenese do doby po druhé světové válce. Tehdy byl organizovaný zločin pod taktovkou gangsterů z řad italských přistěhovalců stejně čilý, jako kdyby Amerika s Al Caponem nikdy nezatočila. Pod pláštíkem firmy na dovoz sicilského olivového oleje v ní don Vito Corleone provozuje „stát ve státě“. Kdo maže, ten jede a má na háku i FBI! Jenže pak se na scéně objeví drogy – a s těmi hlava rodiny nechce nic mít. Když kvůli tomu vypukne spor pěti klanů o nová odbytiště, poznamenají vendety i padrinovo zdraví. A synové Sonny a Michael – mladíci jako oheň a voda – budou muset prokázat, zda sledovali otcův elegantní byznys se smrtí a zvládnou převzít otěže impéria.

Autor: Audioteka CZ

Energii a odvahu žít naplno dodá mnohým posluchačům fascinující a místy až neuvěřitelný příběh geniálního podnikatele Tomáše Bati. Ačkoliv ho mnozí přirovnávají ke světovým vizionářům jako Steve Jobs nebo Elon Musk, autor titulu Jsem Baťa, dokážu to! Jozef Banáš ho vidí spíše v kategorii velikánů jako Sokrates či Platón. Baťu totiž podle něj neproslavily boty, respektive produkty, ale služba zákazníkovi a přístup k spolupracovníkům. Jeho ambicí nebylo vybudovat podnik, ale rozvinout člověka, a proto ho více než podnikatele vnímá jako psychologa, který svou filozofií a osobním příkladem výrazně ovlivnil pokrok společnosti a životy mnoha lidí. Namluvil Luboš Ondráček.

Autor: Audioteka CZ

Pohodlný poslech on i offline

K poslechu titulů slouží aplikace Audioteka, která je zdarma ke stažení jak pro iOS, tak pro Android. Má řadu užitečných funkcí včetně zrychlování zvuku, posouvání příběhu po časové ose nebo podpory Apple Car Play i Android Auto. Loni navíc přibyla možnost ovládání přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa. Audioknihy si samozřejmě můžete užít, i když jste zrovna offline. Snadno si je totiž do své audioknihovničky uložíte ve formátu MP3.

Více informací a kompletní nabídku najdete na www.audioteka.cz.