Začněme u úřadujícího mistra Anglie. Manchester City potvrdil asi největší letošní přestup. Po vzoru svého otce bude oblékat modrý dres Erling Haaland. Norský útočník odešel z Dortmundu za 75 milionů eur. V Německu se mu střelecky ohromně dařilo v Bundeslize i Lize mistrů a Pep Guardiola doufá, že má Haaland instinkt zabijáka, který Citizens v posledních letech tolik chyběl. Obzvlášť v Lize mistrů nebyla efektivita jeho svěřenců úplně ideální. Do obrany by měl z Brightonu přijít Marc Cucurella, který zaujal v loňské sezoně. Zbytečné se naopak zdálo setrvání brazilského útočníka Gabriela Jesuse, po kterém rychle sáhl Arsenal. Gunners tak museli reagovat na odchod Alexandera Lacazetta, který se vrátil do Lyonu. Klub opustil i Matteo Guendouzi, přibyli mladí talenti Marquinhos a Fabio Vieira.

Ani největší konkurence ale nespí. Kohouti z Tottenhamu dotáhli přestup Richasona z Evertonu. Brazilský útočník doplní v útoku Sona a Harryho Kanea. Tato trojice vypadá na papíře ohromně silně a fanoušci Spurs doufají, že se pod trenérem Contem konečně dočkají vytoužené trofeje. To ale v táboře Tottenhamu rozhodně není všechno. Kouč Conte si ještě zdarma stáhl starého známého z Interu Ivana Perišiće. Ten by měl fungovat jako kvalitní žolík i zkušený matador do kabiny. Zálohu posílil ještě Yves Bissouma z Brightonu.

Daleko méně aktivní je zatím londýnská Chelsea. Blues se zbavili trucujícího Romela Lukaka, který zamířil na hostování do milovaného Interu, ale náhradu zatím nepřivedli. Thomas Tuchel by údajně rád získal rychlonohého Raphinhu z Leeds, obchod ale stále není uzavřen.

V poslední době se hodně spekulovalo o příchodu Cristiana Ronalda na Stamford Bridge. Portugalská hvězda si totiž i letos chce zahrát Ligu mistrů. Vedení United ale svého konkurenta posílit nechce a CR7 si bude nejspíš muset počkat. Pro sázkaře a milovníky anglického fotbalu se ale naskytla zajímavá příležitost. Kvůli přestupovým spekulacím okolo Ronalda je vypsaný nezvykle vysoký kurz na jeho vítězství v tabulce střelců pro příští sezonu. Vsadit si na něj můžete s bonusem u Fortuny.

Ani United ale zatím příliš neposilují. Nový trenér Ten Hag si vyhlédl svého bývalého svěřence Frankieho de Jonga. Jednání s Barcelonou se ale zatím protahují a nic není jisté. Několik hráčů ale své působení u Red Devils ukončilo. Smlouva vypršela Pogbovi, Matovi, Cavanimu, nebo Matićovi, který zamíří za oblíbeným Mourinhem do Říma. U zbytku hráčů je další působení nejisté. U Pogby se nejvíc skloňuje návrat do Juventusu, kde Francouz zažil nejúspěšnější léta své kariéry.

Nuda není ani v Liverpoolu. Finalista Ligy mistrů přišel o Sadia Maného, který hledal novou výzvu a zamířil do Bayernu. Jürgen Klopp ale smutnit nemusí. Reds totiž přivedli do útoku jiné velké jméno. Z Benfiky vykoupili Darwina Núñeze, jehož cena se i s bonusy vyšplhala na 100 milionů eur. Talentovaného útočníka čeká v Premier League nová a těžká výzva, Liverpool totiž opět brojí na titul. V cestě k vysněné trofeji stojí tradičně Manchester City, který vyhrál poslední dvě trofeje v řadě. Na souboj největších soupeřů posledních sezon si můžete vsadit s bonusem pro fotbalové nadšence u Fortuny. Premier League odstartuje hned první víkend v srpnu.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.