Autor: Coca-Cola Česká Republika s.r.o.

Průzkum pramenité vody Natura ukázal, že téměř 55 % respondentů v zimním období vypije denně jen 1,5 litru tekutin či méně. Každý osmý člověk dokonce nevypije ani litr tekutin za den. Podle lékařů by přitom měl denní příjem vody dosahovat nejméně dva až dva a půl litru dle věku a tělesné hmotnosti jedince. Řešení je přitom jednoduché. Při zakoupení 1,5 litrové rPET láhve Natura budete mít o svém pitném režimu skvělý přehled. Během dodržování zdravé životosprávy se také zapojte do soutěže a vyhrajte ekologicky laděné ceny. Stačí pouze na webových stránkách zadat kód, který naleznete pod víčkem vody Natura.  Unikátní bílé víčko Vám pomůže soutěžní láhve lépe rozpoznat. Mezi hlavní výhry patří osobní elektrický automobil Škoda Enyaq iV či udržitelné šaty od Josefíny Bakošové. Dále můžete hrát o plátěné tašky, gymsack nebo sportovní láhve. Více informacích naleznete na natura.coca-cola.cz/soutez.

Pití si lidé hlídají hlavně kvůli zdraví, mezi nápoji vede voda

Více než polovina lidí (konkrétně 53 % všech oslovených), kteří si hlídají pitný režim i v zimě, uvádí jako hlavní motivaci prevenci možných zdravotních problémů. Zhruba 23 % pak dbá na zdravý životní styl celoročně a dostatek tekutin považují za jeho součást. Roli ale hrají i diety, výdej tekutin při sportu či estetická stránka v podobě dostatečné hydratace pleti. Pro 13 % lidí je hlavní motivací k dodržování pitného režimu chuť jejich oblíbeného nápoje.

Často přitom může jít i o chuť vody, která je nejčastějším nápojem v běžném dni pro 60 % respondentů. V případě nejmladší generace ve věku od 18 do 26 let je dokonce voda nejoblíbenější u 70 % dotázaných. Druhou příčku v celkovém žebříčku zaujímají teplé nápoje jako je káva a čaj, jež jsou nejčastější tekutinou pro 16 % lidí, slazené limonády pak tvoří hlavní nápoj pro 14 % osob.

Využijte tuto skvělou šanci, naučte se dodržovat správný pitný režim a vyhrajte zajímavé ceny!

Autor: Coca-Cola Česká Republika s.r.o.