Olympijský diplom najde u každého žáka jeho přednosti a dle toho mu doporučí sporty, na které má talent. Analýza nemá za úkol najít jen šikovné sportovce, ale ukázat, že sport je tu pro každého. Pro druhý stupeň je pak vhodnější soutěžní Odznak všestrannosti. Záleží však na každém učiteli, který program si vybere anebo jestli se rozhodne děti zapojit do obou částí Sazka Olympijského víceboje.

Autor: SAZKA

Projekt plný zábavy

I letos čekají mladé sportovce v rámci tohoto projektu zábavné aktivity a soutěže navíc. Každoroční vyvrcholení soutěžní části projektu nazvané Odznak všestrannosti se opět plánuje na začátek září 2022, kdy se bude na atletickém stadionu VUT v Brně konat velký sportovní event. Právě tato akce díky speciální olympijské atmosféře pravidelně inspiruje mladé sportovce k nejlepším výkonům v jejich kategorii.   

Zde můžete zapojit svoji školu

Výkony mladých sportovců ze základních škol z celé republiky vždy sledují i čeští olympionici. „Je krásné pozorovat děti, jak se i přes problémy spojené s pandemií vrací ke sportu, a hlavně se jím baví,“ říká bronzová medailistka z Atlanty 1996 Šárka Kašpárková, která je i ambasadorkou projektu Sazka Olympijský víceboj.