Pivo, které chutná

Mezi stálice Královského pivovaru Krušovice patří Královský ležák 12, Královský originál 10, nebo staletími prověřená 11 Mušketýr. V roce 2020 si však pivovar vytyčil nemalý cíl, který Čechům představil v letošním roce. 

Od nealkoholických piv se obecně čeká, že chutí uspokojí stejně jako ležáky, ale málokdy se to podaří. Pivovar Krušovice proto vyrobil Královsky hořké nealko, které má nejen plnou chuť a říz, ale je taky pořádně hořké. 

“Hlavní cílem pro nás bylo přiblížit se co nejvíce chuti ležáku. Proto jsme se výrazně zaměřili na hořkost, plnost a pitelnost nealkoholického piva,” říká ředitel Královského pivovaru Krušovice Michal Rouč. 

Už jste si někdy dali nealko pivo jen tak? Měli byste. 

Prověřeno letitou historií

Od roku 1581 patří pivo Krušovice neoddělitelně nejen k české historii, ale také mezi světovou špičku. 440 let o pivo pečují nejlepší sládci a jeho nezaměnitelná chuť těší lidi po staletí. 

Sám Rudolf II. propadl chuti piva Krušovice a léta o něj pečoval. V roce 1620 se poprvé uvařilo krušovické pivo Mušketýr, které najdete na výčepu dodnes. Za vše mluví dokonce i fakt, že na konci 19. století bylo několik sládků krušovického pivovaru uneseno do Švédska, aby se s místními podělili o svůj královský um. 

Muzeum, degustace i pravidelné prohlídky

Chcete proniknout do tajů výroby krušovického piva? Navštivte Muzeum Pivovarnictví, nebo zajděte na prohlídku spojenou s degustací a ochutnejte vše na vlastní kůži. 

“K zajímavostem z areálu pivovaru patří i funkční kaple na nádvoří pivovaru. Nádvoří prošlo rekonstrukcí v roce 2019 a od té doby jsme měli přímo na nádvoří dvě svatby,” dodává Michal Rouč. 

Více se dozvíte na www.krusovice.cz.