Hokejový šampionát bývá pro sportovní fanoušky vždy jedním z vrcholů sezóny a i lidé, kteří si za celý rok jinak nevsadí ani korunu, nabíhají do sázkových kanceláří podat tiket. Letos je ale nálada kolem šampionátu jiná. Fanoušci se nemohou scházet v oblíbených hospůdkách a už vůbec nemohou jet fandit přímo do dějiště turnaje, favorizované týmy nevyslaly do hry své nejlepší hráče a příležitostní i každodenní sázkaři se pěkně diví. Tedy pokud nevsadili na jasné outsidery.

Každý rok můžeme během turnaje vidět nějaká ta překvapení. Vždyť turnaj nabízí hned 64 zápasů. To, co se ale děje v letošním roce na úvod šampionátu, překonalo snad všechny dosud odehrané šampionáty.

Přesvědčte se sami. Víkendovou výhru Lotyšska nad Kanadou v kurzu 6.9, zaváhání Švédska s Dánskem (1:10) a Běloruskem (1:13) nebo remízu Kazachstánu s Finskem (1:8) pak hned doplnila v pondělí výhra Slováků nad Ruskem, Němců nad Kanadou a remíza Česka s Běloruskem. Tenhle výsledkový zmar pro většinu sázkařů může být ale i skvělou příležitostí. Pokud by totiž někdo vsadil na pondělní duely 10 korun, odnesl by si bez jedné desetikoruny celé dva tisíce korun.

Sázky na outsidery

Nadchly vás úspěchy hokejových trpaslíků? V nabídce sázkové kanceláře Fortuna si můžete vsadit nejen na jednotlivé zápasy, ale také třeba i na celkového vítěze. Hráči začínají stále víc věřit, že podceňované Slovensko získá medaili v kurzu 6:1.

A jaké jsou další zápasy, kde by mohli outsideři překvapit? Sázkaři netrpělivě vyhlíží duel Kanady s Kazachstánem, Lotyšů s USA nebo Švédů s Británií.

Přijdou jistější výsledky?

Nic není ale tak pomíjivé, jako je sport. V úterý už velké týmy dokázaly své zápasy jasně ovládnout. Favorité, kteří jsou v některých případech na hraně vyřazení, musí zabrat a nemají už prostor na další ztracené body. Švédsko rozebralo do té doby suverénní Švýcary 7:0, Finsko pak zvládlo severskou bitvu s Nory 5:2. Sledovali jsme první vlaštovku, co jaro nedělá, nebo se silné týmy zmátoří?

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.