Cestovat lze v každém věku, i proto české cestovní kanceláře nezaostávají a nabízí dotované zájezdy pro seniory v rámci speciálních programů. Za skvělé ceny tak můžete poznávat jak krásy Baleárských ostrovů, jedinečnou historii Řecka či orientální kulturu Turecka, tak ale i slunnou Itálii nebo Čechy stále milované Chorvatsko.

Jak poznat, že cestovní kancelář nabízí dotovaný zájezd pro seniory?

Pro levnou dovolenou hledejte při výběru označení, které evokuje vhodnou nabídku pro věkovou kategorii seniorů. Nejčastěji se jedná o „senior 55+, dotované zájezdy 55+, zájezdy 55+.“ Levnou dovolenou pak získá každý zájemce starší 55 let, u některých nabídek je zvýhodněná cena platná i pro jednoho či více spolucestujících. Díky tomu lze na dotovaném zájezdu ušetřit tisíce korun.

Navíc levná dovolená pro seniory je nabízena nejen v hlavní sezóně, výhodné zájezdy je možné pořídit i před a po sezóně. Řada cestovních kanceláří na ně láká také v rámci first minute akcí. Pokud si tak dotovaný zájezd pořídíte na květen už nyní, získáte ho s výraznou slevou oproti těm, kteří si ten samý zájezd pořídí na srpen až těsně před létem.

Program dovolené je uzpůsoben starší generaci

Kromě toho, že díky dotovanému zájezdu výrazně ušetříte, zažijete i dovolenou podle vašich představ. Ty se totiž mnohdy liší od představ mladších klientů. Dovolená pro seniory je uzpůsobena starší generaci po všech stránkách, je připraven program na míru, který kombinuje cenově výhodnou nabídku s vhodným výběrem hotelu i okolního prostředí.

Ubytování tak většinou nabízí bezbariérový přístup k recepci, do restaurace, na pokoje i do společenských místností. Samozřejmostí je také jen pár kroků vzdálená pláž a pozvolný vstup do moře. Nechybí ani dostupná zdravotní péče a kvalitní poskytovaný servis včetně služeb česky hovořícího delegáta.

Vyššímu věku odpovídá i připravený program v rámci poznávacích zájezdů, na celodenní chození po památkách bez chvilky odpočinku tak můžete zapomenout. Prohlídky jsou uzpůsobeny i fyzicky méně zdatným turistům. 

Pozor, pod pojmem dovolená pro seniory si ale nepředstavujte žádný zájezd desítek sotva chodících důchodců. Je jen na vás, zda budete čas trávit se svými vrstevníky, nebo jen využijete výhodné nabídky a program si uzpůsobíte zcela svým potřebám. Nízké ceny jsou určeny už pro osoby starší 55 let, v dnešní době se ale nejedná o žádný důchodový věk, i se zájezdem pro seniory tak můžete zažít aktivní dovolenou.