1.  Venkovní vánoční dekorace

Vánoční atmosféru nemusíte mít jen uvnitř domu, ale také ji skvěle navodíte venkovní výzdobou, především vánočním osvětlením. Kreativitě se zde meze nekladou, pokud vaše osvětlení nebude příliš rušit okolí, každý kolemjdoucí jej ocení.

Autor: EMOS

Tip: Dbejte na to, abyste pro venkovní použití zvolili skutečně osvětlení určené do exteriéru, které má vyšší odolnost proti povětrnostním vlivům. Přečtěte si průvodce výběrem vánočního osvětlení a ověřte si, jaký stupeň ochrany je pro vaše využití nejvhodnější.

Moderní venkovní osvětlení využívá především LED zdroje, které odolávají povětrnostním podmínkám, nezahřívají se a jejich pořízením máte vystaráno na mnoho dalších let. A nejsou to pouze vánoční řetězy, ale i mnoho jiných variant, jako rampouchy, figurky a lampičky v mnoha barevných provedeních. Zde záleží už jen na vás a vašem vkusu.

2.  Vánoční výzdoba vaší zahrady  

Stejně jako průčelí vašeho domu, bude dekorace slušet i vaší zahradě. Běžná a velmi hezká je instalace světelných řetězů na keře, stromy, ale také ploty, či zahradní nábytek. Využít můžete také přírodní materiály a dekorace mohou být podobné těm, které použijete v interiéru. Aranžmá z chvojí, šišek a větviček vás nebude nic stát a dlouho vydrží. Vše můžete vylepšit třeba starými ozdobami, které už se na stromeček nehodí.

Vánoční atmosféru zahrady můžete dotvořit klasickými lucerničkami, nebo bodovými LED svítidly. Stále populárnější jsou i venkovní projektory s vánočními motivy.

3.  Vánoční výzdoba dveří

Autor: Pexels

Nezapomeňte při zdobení také na vchodové dveře. Na každého, kdo k vám zavítá, dýchne vánoční atmosféra. Na dveře nejčastěji patří adventní věnec, ten můžete vyrobit klasický z chvojí, nebo z několika různě propletených větviček. Dobrou variantou jsou také věnce z bukvic a ze skořápek z vlašských ořechů, či dalších přírodních materiálů. Stejně jako u oken můžete i kolem dveří naaranžovat světelný řetěz.

4.  Vánoční prostírání stolu

Autor: Pexels

Právě u večeře se sejde celá rodina a právě u bude to prostřený stůl, u kterého budete trávit ty nejhezčí okamžiky. Pokud už máte za sebou velký úklid, pečení cukroví i nákupy dárků, zaměřte se pečlivě na štědrovečerní tabuli.

Možná, že ubrus běžně nepoužíváte, na slavnostní tabuli se však rozhodně hodí. Barva je čistě na vašem vkusu, můžete použít bílý, zelený, červený, ale klidně i pastelový. Na něj dejte ozdobný ubrus, případně ubrousky s motivy. Dekorační ubrousky složte do trojúhelníků a postavte doprostřed talířů. Nezapomínejte, že barva prostírání je sice na vás, vše by ale mělo ladit, aby výsledek byl dokonalý.

Tip: Předem se ujistěte, že máte dostatek nádobí a nic ve vaší sadě nechybí. Pamatujte, že každý příbor má své dané místo. To samé platí také pro různé typy sklenic.

Celkovou atmosféru můžete doladit materiály, které jsou vašemu srdci a oku blízké. Ať už jsou to šišky, ořechy, jablka a další přírodní materiály, nebo luxusní svícny, skleněné misky a skleničky. Vždy se však snažte držet jednotný styl. Mějte na paměti, že méně je někdy více.

5.  Vánoční dekorace do oken

Autor: EMOS

Vánoční dekorace do oken jsou skvělé především tím, že udělají radost nejen vám, ale potěší i kolemjdoucí. A možností máte opravdu hodně, především, pokud se chcete kreativně projevit.

Asi nejjednodušší možností jsou nalepovací fólie s vánočními motivy. Zde si vybere každý, seženete vločky, sněhové vločky, sněhuláky a prakticky vše, co vás napadne. Ty můžete doplnit o populární svítící LED ozdoby, které vaše okna doslova rozzáří.

Tip: Pro vánoční svítící dekorace zvolte kvalitní baterie od GP Batteries, které vám dlouho vydrží. Vyhnete se tak zbytečným výměnám baterií v průběhu svátků.

Příznivci přírodních materiálů si však také přijdou na své, okna můžete ozdobit proutím, sušenými květy, šiškami, nebo sušenými kolečky ovoce. A právě tyto ozdoby ačkoli se dají koupit, mnohem více zábavy si užijete při jejich výrobě. A stačí se jen rozhlédnout po domě, případně si udělat krátkou procházku do přírody.

6.  Jak vyzdobit vánoční stromek?

Autor: EMOS

Někdo zdobí stromek baňkami, jiný volí čistě přírodní materiály. Setkat se můžete s každoročními trendy i moderními vychytávkami, jako třeba LED vánočními řetězy ovládanými mobilní aplikací, či laserovými projekcemi vánočních motivů. Výběr je obrovský a univerzální řešení samozřejmě neexistuje. Zde je vše plně na vašem vlastním vkusu a citu pro detail. Ať už se rozhodnete pro cokoliv, přečtěte si nejprve několik užitečných tipů

  • Vánoční řetězy na stromek omotejte nejprve kolem špičky stromu a poté postupujte po spirále až dolů. Řetěz zajistěte tím, že jej budete proplétat mezi větvemi stromku.
  • Pod stromeček rozložte igelit, který skryjete vánočním ubrusem, nebo ozdobnou látkou. Igelit zachytí všechno popadané jehličí a při úklidu vám usnadní velkou spoustu práce.
  • Baňky dávejte na stromek systematicky tak, že ty největší umístíte na spodní větve a nahoru naopak dáte ty nejmenší. Na každé větvi má být umístěna alespoň jedna skleněná ozdoba, nejlépe v blízkosti LED řetězu, jehož světlo budou odrážet do místnosti.
  • Než dáte vánoční osvětlení na stromek, nejprve jej rozložte na zem a zapojte do elektřiny. Jestli vše svítí, můžete začít s instalací na stromečku.
  • Větve stromku jsou nejsilnější blízko kmene a právě tam unesou i největší váhu. myslete na to při rozmístění ozdob pokud nechcete, aby byly větve prověšené, nebo se některá dokonce pod tíhou ozdob odlomila.

7.  Jak zabalit vánoční dárky?

Hezky zabalený dárek vždy potěší a to nehledě na obsah. Úhledným balením dáváte najevo, že jste si dali tu práci a věnovali balení svůj čas. Pokud máte s balením dárků věčný problém, podívejte se na několik následujících tipů.

  • Vezměte si na pomoc krabice. Všechny dárky zabalené v krabici budou vypadat lépe a to i ponožky, nebo svetry. navíc obdarovaný nebude do poslední chvíle tušit, co opravdu dostane.
  • Vánoční papíry jsou často poměrně kýčovité a přezdobené. Jednobarevné papíry s dobře vybranou stužkou působí mnohem lépe.
  • U balícího papíru hraje také velkou roli jeho kvalita. Nekvalitní papír se bude při balení trhat a mnohem lepší tedy je investovat do něj pár korun navíc.
  • Místo klasické izolepy se dají použít lepící čtverečky, ty jdou použít i opakovaně a nezničí tolik papíru. K lepení mohou také posloužit již hotové mašle.

Tip na závěr: Pokud hledáte další inspiraci, přečtěte si dalších 5 tipů na vánoční dekorace do bytu.

Autor: EMOS

Jsme ryze česká společnost EMOS spol. s r.o., jedna z největších firem v České republice v oboru elektro. Na trhu se úspěšně pohybujeme více než 28 let. Obchodně pokrýváme 23 zemí po celém světě. Díky tomu máme zkušenosti z mezinárodního trhu a dokážeme pro naše zákazníky zajistit požadovanou kvalitu zboží a s ním souvisejících služeb. Naše výhody jsou především:

  • Výhradní dovozce – zastupujeme světové značky GP Batteries, GP Design, GP Powerbank a také značku Raver
  • Zboží skladem – v 14 000 m2 skladu máme vše připravené k okamžitému odeslání
  • Technická podpora – máme tým techniků, kteří vám rádi poradí po telefonu nebo e-mailu
  • Zaručená kvalita výrobků – máme plně vybavenou testovací laboratoř